2 min. čitanja

U Dalmaciji danas vrlo vruće, upozorenja na snazi od Istre do Dubrovnika

I danas se diljem zemlje očekuje pretežno sunčano i vruće, u Dalmaciji ponegdje i vrlo vruće, a poslijepodne uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice umjeren i jak razvoj oblaka uz mogućnost za pljusak.

Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana postoji mogućnost bure, u prvom dijelu dana podno Velebita s jakim i olujnim udarima, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C, u Dalmaciji i do 37!

Za danas je na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma zbog visokih temperatura uz cijeli obalni pojas. A u Velebitskom kanalu očekuje se jaka bura, izvještava DHMZ.

Foto: DHMZ

Istra
Pretežno vedro i sunčano. Slaba do umjerena, mjestimice pojačana bura poslijepodne će slabjeti i mjestimice okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će bura ponovno malo pojačati. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 31 do 33 °C.

Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano. Puhat će slaba i umjerena, podno Velebita u prvom dijelu dana i jaka bura s olujnim udarima, poslijepodne uglavnom prema otvorenome sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 32 i 35 °C.

Dalmacija
Pretežno sunčano. Poslijepodne su uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar te bura. Najviša dnevna temperatura između 32 i 37 °C.

Za sutra se očekuje pretežno sunčano i vruće, ponegdje u Dalmaciji i vrlo vruće. Vjetar će biti većinom slab, mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro te ponovno navečer slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice na udare i jaka bura, a sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, u Lici malo niža, a na Jadranu uglavnom između 22 i 27 °C. Najviša dnevna u većini krajeva od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Sudeći prema izgledima vremena DHMZ-a, u utorak se u unutrašnjosti očekuje prolazno naoblačenje s mjestimičnom kišom i grmljavinom, a lokalno može biti izraženijih pljuskova. Vjetar u unutrašnjosti od utorka povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noćnim i jutarnjim satima slaba i umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne zapadni i jugozapadni vjetar, uglavnom na otvorenome i sjeverozapadni. I dalje vruće, na Jadranu ponegdje i vrlo vruće.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.