1 min. čitanja

KRČKI TURIZAM Kampovi, zelenilo i tirkizno more

KRČKI TURIZAM Kampovi, zelenilo i tirkizno more
Foto: Screenshot

Gužve na graničnim prijelazima, među ostalim i na Rupi gdje se za vikend malo dulje čekalo, potvrđuju da mnogi turistički putovi vode na Kvarner, koji je već prepun gostiju.

Andrea i Alfred iz Nizozemske proputovali su cijelu hrvatsku obalu, a posljednjih 10 godina gosti su elitnog kampa na otoku Krku. Kad zažele, odu nekamo u obilazak, no ovdje imaju sve što im treba: od restorana, preko različitih priredbi do salona za kućne ljubimce.

– Uz ostalo, oduševljava nas mnogo zelenila i iznimno čisto, tirkizno more – to je pravi odmor za nas, rekao je Alfred Zoombelt, turist iz Nizozemske.

Posljednja istraživanja, ali i dolasci turista iznova potvrđuju da je interes za smještaj u kampovima razmjeran kvaliteti. Naime, u najskupljim kampovima – ne pita se za cijenu.

Sve je više gostiju koji mijenjaju hotele, hotelske sobe za kamping smještaj. Govorimo o kamping resortima koji imaju razno-razne sadržaje, sa po 5 i 4 zvjezdica, tako da se sva ulaganja u kamping, višesteruko vraćaju.

Od početka ove godine upravo u krčkim kampovima:

– Ostvareno je gotovo 200 tisuća noćenja što je rezultat 17 posto bolji u odnosu na 2019-tu godinu. Dakle došlo je do jednog novog trenda upravo u pandemijskom razdoblju kad su nam kampovi započeli s radom i tijekom zime što je počelo privlačiti brojne goste i u predsezonskom razdoblju, rekla je Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka.

U sezoni, dakako, traži se mjesto više. Pune su i nautičke marine.

– Posjeta ovogodišnja već od ranog početka sezone je obećavajuća, sada isto tako – izvrsna. Lijepo vrijeme nam ide u prilog. Marina Punat je puna, a vjerujem i najveći dio ostalih marina na Jadranu, rekla je Renata Marević, direktorica Marine Punat.

Podsjetimo, izravan prihod hrvatskih marina doseže gotovo milijardu kuna, piše HRT.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.