Predstavljen program ovogodišnjeg teniskog turnira u Umagu

Foto: Croatia Open

UMAG – Vrhunski tenis, atraktivan glazbeni program, izvrstan gastronomski užitak i sjajna promocija umaškog, istarskog i hrvatskog turizma obilježit će 32. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se ove sezone održati od 22. do 31. srpnja.

Na turnir stižu neka od najpoznatijih imena iz svijeta tenisa kao što su Španjolac Carlos Alcaraz, Talijan Jannik Sinner, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, Danac Holger Rune te hrvatski reprezentativac Borna Ćorić, čiji je dolazak najavljen na današnjoj konferenciji za novinare.

– Sport je veliki promotor turizma a ovaj turnir je prije svega veliki promotor Umaga, Istre i Hrvatske, a ono što mi radimo u Umagu je upravo događaj koji spaja turizam i sport. Zadovoljstvo najaviti da ćemo s televizijskim prijenosima i ove godine biti prisutni na svim našim važnijim emitivnim tržištima te će svi koji ove godine na žalost neće moći biti na tribinama Stella Marisa, kroz TV prijenose i digitalne streaminge moći uživati u ljepotama Umaga i tenisu. Vjerujem da će svi koji posjete Umag i naš Stella Maris Resort ove godine doista uživati kako u tenisu tako i u ostalom programu kojeg pripremamo. Posjetitelji će moći uživati i odličnom glazbenom programu te u simbolu umaške zabave Taste Istria zone, u kojoj će posjetitelji moći kušati vina 30-ak vinarija i proizvođača ostalih delicija iz Istre – kazao je predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Umaški ATP turnir i ove će godine biti sjajna spona sporta i turizma, s izravnim prijenosom u više od 140 zemalja svijeta, što će biti izvrsna promocija za Hrvatsku i turnir koji se održava od 1990. godine.

– Grad Umag se i u ovogodišnjem srpnju pretvara u centar tenisa, zabave i gastro spektakla. Najprestižniji sportski event u Hrvatskoj promovira Umag diljem svijeta i čini ga jednom od najpoželjnijih destinacija za odmor. ATP Croatia Open od neprocjenjivog je značaja za naš grad obzirom da na najdirektniji način diže kvalitetu sporta u Umagu-gradu sporta, pozicionirajući ga visoko na ljestvici poželjnih sportskih destinacija, kako za profesionalce, tako i za rekreativce – istaknuo je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Osim igrača na glavnom turniru, natjecat će se i 600 rekreativaca na popratnim turnirima. Detaljne informacije o turniru potražite na službenoj internet stranici.