1 min. čitanja

U mjesec dana na području Šibensko-kninske županije evidentirana 39 požara – Jedan je podmetnut

U mjesec dana na području Šibensko-kninske županije evidentirana 39 požara – Jedan je podmetnut
Foto: Pixabay/Ilustracija

ŠIBENIK – Na području Policijske uprave šibensko-kninske evidentirano je 39 požara na otvorenom prostoru, od kojih je jedan uzrokovan namjerno, izvijestila je policija.

Sreća u nesreći je što se nedjeljni požar u Kninu nije rasplamsao nakon što je 22-godišnji piroman namjerno bacio upaljač u suhu travu. Netko ga je, na sreću, vidio i pozvao vatrogasce koji su ubrzo stigli na mjesto požara i ubrzo ga ugasili. Izgorjelo je 250 četvornih metara suhe trave.

Počinitelj je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana.

Šibensko-kninska policija imala je posla proteklog vikenda i na moru, gdje je jedinica pomorske policije u nedozvoljenom glisiranju uhvatila čak 23 nautičara. Svi redom glisirali su na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, zbog čega su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna. Hoće li taj iznos biti dovoljan da takve nesavjesne “nautičare” odvrati od ponovnog opasnog približavanja obali, tek ćemo vidjeti.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.