1 min. čitanja

VIDEO Dvanaest tijela izvučeno iz mora nakon što je tajfun prepolovio njihov brod

VIDEO Dvanaest tijela izvučeno iz mora nakon što je tajfun prepolovio njihov brod
Foto: Screenshot/Youtube

Djelatnici kineske službe za potragu i spašavanje izvukli su jučer iz mora 16 nautičkih milja jugozapadno od Hong Konga 12 članova posade koji su poginuli nakon što je tajfun Chaba doslovce prepolovio njihov građevinski brod. Kineske vlasti sve su manje optimistične u pronalasku ostalih članova posade potonulog broda.

Pomorske vlasti južne pokrajine Guangdong pojačale su napore da identificiraju tijela koja su pronađena u moru, oko 50 nautičkih milja od mjesta gdje je potonuo brod. Nesreća se dogodila u subotu, kada je područjem južne Kine protutnjao prvi ovogodišnji razorni tajfun koji je u južne pokrajine, a koje su već tjednima na udaru obilnih kiša i grmljavinskih oluja, donio jaku kišu i vjetar. Nažalost, tajfun je bio prejak za građevinski, pučinski brod Fu Jing 001, koji je doslovce prepolovljen.

Tri člana posade uspjela su se spasiti prvi dan, a četvrti je pronađen jučer zahvaljujući mornaričkom patrolnom brodu koji ga je uočio tijekom potrage. Još se traga za 14 članova posade, no male su šanse da su ostali živi.

Preživjeli članovi posade ispričali su kako je brod je prilikom nailaska tajfuna bio usidren, no dolaskom oluje došlo je pucanja sidra. Članovima posade navodno je naređeno da obuku prsluke za spašavanje, a preživjeli koji su u subotu izvučeni s palube rekli su da je njihove kolege odnijelo more dok su se pokušavali uhvatiti za ograde broda koji je tonuo.

Za preostalim članovima posade tragaju helikopteri i mornarički brodovi, a pozornost su pojačali i ribarski brodovi u blizini mjesta potrage, koje obuhvaća područje od približno 700 kvadratnih nautičkih milja.

Spasilačke službe objavile su snimku spašavanja četvrtog radnika s broda, koji je uspio preživjeti od subote kada je bilo potonuće do jučer kada je spašen.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Tajfun potpuno uništio građevinski brod – Traga se za nestalom posadom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.