2 min. čitanja

Oznake Michelina od ove godine imaju čak 84 hrvatska restorana

Oznake Michelina od ove godine imaju čak 84 hrvatska restorana
Foto: HTZ

METRO, globalni partner Michelina za cijeli svijet, uručio je prestižne Michelin plakete hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2022. godinu. Hrvatska od ove godine ima 84 restorana koja nose neku od prestižnih oznaka
MICHELINA, 6 više nego lani. Izabrani restorani ušli su u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta.

Poznato je da su svi dosadašnji nositelji najvišeg Michelinovog priznanja zadržali svoje zvjezdice. Riječ je o restoranima Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj).

Foto: HTZ

Oznaku Michelin preporuke za 2022. godinu dobila su ukupno 62 restorana, pri čemu je na navedenu listu uvršteno 6 novih restorana: Taj Mahal (Dubrovnik), Johnson (Mošćenička Draga), Kinoteka (Split), Gallo (Zagreb), Nav (Zagreb), Il Ponte (Trogir).

Na listu dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, uvršten i restoran Šug (Split) pa tako ovu oznaku u Hrvatskoj danas ima ukupno 12 restorana.

Hrvatska se može pohvaliti i s dva restorana s oznakom MICHELIN Green Star koju od sada uz restoran Zinfandel’s (Zagreb) posjeduje i Konoba Mate (Korčula).

Foto: HTZ

Svečanost dodjele priznanja održana je na prostoru Maškovića Hana, spomenika nulte kategorije, koji je ujedno i europska najzapadnija građevina islamske arhitekture. Autohtoni srednjovjekovni doživljaj uz dašak Orijenta kojeg pruža autentičnost, mističnost i ljepota Maškovića Hana, poslužio je kao glavni motiv u kreiranju same svečanosti.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.