1 min. čitanja

NP Krka sufinancira hitnu pomoć u turističkoj sezoni na području grada Skradina i Nacionalnog parka

NP Krka sufinancira hitnu pomoć u turističkoj sezoni na području grada Skradina i Nacionalnog parka
Foto: Ilustracija

SKRADIN –  U jeku ovogodišnje turističke sezone Javna ustanova “Nacionalni park Krka” potpisala je Ugovor o sufinanciranju službe hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone 2022. sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u iznosu od 100.000 kuna.

Time će, kažu, biti osiguran neprekidni rad, sanitetski materijal i gorivo za timove hitne medicinske pomoći na području grada Skradina i Nacionalnog parka Krka u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, kada na tom području znatno naraste broj posjetitelja pa je i potreba za hitnim medicinskim intervencijama veća.

– Kvalitetna i pravovremena zdravstvena zaštita iznimno je važna, kako za građane naše županije tako i za naše posjetitelje, domaće i strane, tako da smo jako zadovoljni što možemo pomoći Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u obavljanju njegove djelatnosti. Vjerujemo
da će stručni timovi hitne pomoći uspješno odraditi svoju zadaću, te se nadamo da neće imati puno intervencija – kazala je ravnateljica JU “NP Krka” Nella Slavica.

Kroz ulaz Skradin u ljetnim mjesecima u Park uđe više od 400 000 posjetitelja. Kako bi se tijekom turističke sezone povećala sigurnost građana, turista i posjetitelja, te svih onih koji dolaze u Hrvatsku, u razdoblju kada su znatno povećani promet i priljev ljudi, hitna medicinska pomoć je neophodna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.