NP Krka sufinancira hitnu pomoć u turističkoj sezoni na području grada Skradina i Nacionalnog parka

Foto: Ilustracija

SKRADIN –  U jeku ovogodišnje turističke sezone Javna ustanova “Nacionalni park Krka” potpisala je Ugovor o sufinanciranju službe hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone 2022. sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u iznosu od 100.000 kuna.

Time će, kažu, biti osiguran neprekidni rad, sanitetski materijal i gorivo za timove hitne medicinske pomoći na području grada Skradina i Nacionalnog parka Krka u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, kada na tom području znatno naraste broj posjetitelja pa je i potreba za hitnim medicinskim intervencijama veća.

– Kvalitetna i pravovremena zdravstvena zaštita iznimno je važna, kako za građane naše županije tako i za naše posjetitelje, domaće i strane, tako da smo jako zadovoljni što možemo pomoći Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u obavljanju njegove djelatnosti. Vjerujemo
da će stručni timovi hitne pomoći uspješno odraditi svoju zadaću, te se nadamo da neće imati puno intervencija – kazala je ravnateljica JU “NP Krka” Nella Slavica.

Kroz ulaz Skradin u ljetnim mjesecima u Park uđe više od 400 000 posjetitelja. Kako bi se tijekom turističke sezone povećala sigurnost građana, turista i posjetitelja, te svih onih koji dolaze u Hrvatsku, u razdoblju kada su znatno povećani promet i priljev ljudi, hitna medicinska pomoć je neophodna.

 

J.K.