1 min. čitanja

Objava na Youtubeu urodila plodom – Grad postavio rukohvat na prilazu poznatom dubrovačkom kupalištu

Objava na Youtubeu urodila plodom – Grad postavio rukohvat na prilazu poznatom dubrovačkom kupalištu
Foto: Igor Legaz

DUBROVNIK – Društvene mreže čine čuda kada je u pitanju reputacija lokalnih čelnika. Dubrovačka gradska vlast hitro je reagirala na kritike koje su im upućene u videosnimci objavljenoj na Youtubeu, a u kojoj predsjednik Udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz upozorava grad na nedostatak rukohvata na prilazu poznatom dubrovačkom kupalištu.

Riječ je o kupalištu ispod hotela Splendid, gdje su u utorak završeni radovi na rekonstrukciji valobrana nekadašnje privatne lučice. Lokaciju je obišao i Legaz koji je snimio svaki pedalj kupališta, između ostalog i stepenice kojima se prilazi kupalištu, a na kojima ne postoji rukohvat što znači da slabo pokretne osobe mogu zaboraviti kupanje na Splendidu. No nedugo nakon što je snimka postala viralna, grad je reagirao.

– Došli su radnici koje je platio Grad Dubrovnik i postavili su rukohvat na skalama od Splendida – rekao je Legaz na početku snimke i ispričao kako ga je poznati hrvatski plivač Mihovil Španja početkom srpnja zamolio da snimi lokaciju i da to objavi na društvenoj mreži, uvjeren da će netko iz gradske uprave reagirati na javnu prozivku.

– Jako sam zadovoljan i sretan da se ispunila želja slabije pokretnih kupača, prolaznika i hotelskih gostiju. Zahvaljujem se gradskoj upravi i nadam se da je otvorena jedna nova stranica. Želio bih da me službene osobe, naročito gradonačelnik, pozovu i da mu ukažem na ‘krcato’ tih detalja na raznim kupalištima i drugim javnim mjestima koji se za malo ‘love’ mogu odraditi, a sve za opću korist, kako građana tako i turista – naglasio je Legaz.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.