1 min. čitanja

Rusija napala Zmijski otok, nakon što su Ukrajinci na njemu podigli zastavu

Rusija napala Zmijski otok, nakon što su Ukrajinci na njemu podigli zastavu
Foto: Twitter

Moskva tvrdi da je neodređeni broj ukrajinskih vojnika ubijen nakon ovog simbola prkosa – ali Ukrajina još ne izvještava o ozlijeđenima. Moskva dakle potvrđuje da su ruski borbeni zrakoplovi tijekom noći gađali  Zmijski otok u Crnom moru

Rusija tvrdi da je ratni zrakoplov napao Zmijski otok nedugo nakon što su ukrajinske trupe tamo podigle svoju nacionalnu zastavu u znak prkosa, piše Independent.

Rusko ministarstvo obrane izvještava da su rakete ispaljene na otok u Crnom moru rano u četvrtak i da je neodređeni broj ukrajinskih vojnika ubijen – ali Ukrajina za sad ne izvještava o ozlijeđenima.

To se dogodilo netom nakon što su se pojavile slike Oružanih snaga Ukrajine kako nose ukrajinsku zastavu na otoku.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da se oko 5 sati ujutro, nekoliko ukrajinskih vojnika iskrcalo na otok s motornog čamca i fotografiralo se sa zastavom.

– Zrakoplov ruskih zračno-svemirskih snaga odmah je izveo napad visokopreciznim projektilima na Zmijski otok, uslijed čega je dio ukrajinskog vojnog osoblja uništen – rekao je.

Andriy Yermak, šef kabineta ukrajinskog predsjednika, ranije je na Telegramu objavio videosnimku tri vojnika kako podižu veliku ukrajinsku zastavu na otoku, s kojeg su se ruske snage povukle 30. lipnja nakon teškog bombardiranja ukrajinskog topništva.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.