U subotu se nastavlja ronilačka akcija Think green – Nakon mora kreću u čišćenje jezera

Foto: RK Roniti se mora

Ronilački klub „Roniti se mora“ ove će subote, 9. srpnja, čistiti zagrebačko jezero Jarun. Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 11 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Ovoga će vikenda, nakon uspješnih akcija uz hrvatsku obalu i otoke, pod geslom i u sklopu akcije Think green zaroniti 27. put, a čišćenju najvećeg zagrebačkog jezera i pristupnih koridora pristupaju aktivno svake godine. Otpad će zbrinuti CIOS grupa.

Foto: RK Roniti se mora

Nadolazećim se aktivnostima znatno pridonosi kvalitetnijoj ljetnoj sezoni koju će mnogi sugrađani upravo provesti u toj gradskoj oazi.

Registracija svih sudionika počinje u subotu u podne, a akcija čišćenja starta u 13:30 sati. I ovog puta očekuje se dolazak volontera iz cijele Hrvatske, a Ronilački klub „Roniti se mora“ na sudjelovanje poziva i sve zainteresirane sugrađane, uz prijavu putem adrese elektroničke pošte ronitisemora@gmail.com.

Više informacija potražite na internet stranici ronilačkog kluba Roniti se mora.