Policija prijavila Emila Tedeschija jer je zaustavio trajekt lažno se predstavljajući da je iz osiguranja premijera

Foto: Screenshot

Kad građani (za)kasne na trajekt, onda obično pričekaju idući. No, kako smo već pisali, sat i pol nije se dalo čekati Emilu Tedeschiju (27), sinu poznatog istoimenog poduzetnika, kada je 13. svibnja ove godine oko 9 sati ujutro žurio na Lošinj.

Ne bi li zaustavio Jadrolinijin trajekt na relaciji Valbiska – Merag, okrenuo je 112 te, lažno se predstavljajući da je iz osiguranja premijera, tražio da policija zaustavi isplovljavanje trajekta. S obzirom na važnost poziva, trajekt je zaustavljen, ali nije dugo trebalo da se utvrdi da pozivatelj laže.

Iz PU primorsko-goranske rekli su za Jutarnji list da je policija zaprimila poziv od osobe koja se predstavila kao službena osoba s ciljem zaustavljanja trajekta.

– Provjerama je utvrđeno da je riječ o 27-godišnjaku koji ne obavlja poslove od državne važnosti, a zbog kojega je trajekt kasnio s isplovljavanjem. Prijavljen je za prekršaj lažnog predstavljanja u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije prema članku 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – ispričali su Jutarnjem iz policije.

Tedeschiju junioru prijeti novčana kazna ili do 30 dana zatvora, o ćemu će odlučiti Općinski sud u Crikvenici na kojem su nam rekli da je predmet u rješavanju. O slučaju je prvi izvijestio Nacional.

D.G.