2 min. čitanja

Sjećanje na Olivera i njegov prerani odlazak

Sjećanje na Olivera i njegov prerani odlazak
Foto: Youtube/Screenshot

Niz događanja povodom sjećanja na neprežaljenog glazbenika. Sjećanje na neponovljivog i jedinstvenog Olivera Dragojevića i ove će se, već četvrte godine zaredom, održati na kraju mjeseca srpnja, u vrijeme njegovog preranog odlaska.

Manifestacija “Trag u beskraju” osmišljena je kao predanje sadašnje generacije budućima kako bi se njegovalo nasljeđe ovog glazbenog zaljubljenika. Sam je Oliver znao reći: “Meni nije važno di ja pivam, meni je važno samo da pivan!” Projekt “Trag u beskraju” je samo velika hvala svih njegovih kolega i njegovih obožavatelja.

Zamišljen je, kao i svake godine do sad, kao niz događaja koji će vrhunac imati 29. srpnja u Veloj Luci. Koncert koji će se održati na pontonu uz rivu moći će pratiti svi gledatelji ispred malih ekrana u direktnom prijenosu s početkom u 21 sat na HTV1. Nastupit će najveće zvijezde hrvatskog estradnog neba ili bolje rečeno svi Oliverovi prijatelji: Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela te mladi izvođači među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi.

Svi će oni pjevati njegove najljepše pjesme koje je ostavio svima u uvijek živom sjećanju. Glazbeno-umjetnički projekt započinje u utorak 26. srpnja koncertom na trajektu koji će iz Splita ploviti prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Tamo će nastupiti Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači. Svi putnici koji se nađu na palubi trajekta moći će uživati u ovom krstarećem koncertu.

Podsjetnik na ljubav prema Oliveru nastavlja se kroz ovaj projekt u Veloj Luci u srijedu u 21 sat svečanim otvorenjem izložbe “Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić” u Centru za kulturu Vela Luka.
Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Osim velikog večernjeg koncerta na rivi, isti dan se u 9 sati polaže vijenac na mjesnom groblju sv. Roka, a u 10 sati bit će održana misa i recital u crkvi sv. Josipa uz glazbenike Matiju Cveka, Antu Gelu i kvartet Sequentia. U subotu 30. srpnja bit će održan koncert “Vrijeme ljubavi” na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će od 21.30 nastupati Zorica Kondža i orkestar Joška Banova.

Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na entrio.hr. “Trag u beskraju” završava u nedjelju 31. srpnja jazz koncertom na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će nastupiti Gibonni, Matija Dedić, Dražen Bogdanović, Marko Ramljak, Marko Reljanović i Branimir Gazdik s početkom u 21.30.

“Trag u beskraju” organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i Turističku zajednicu županije. Oliver Dragojević je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, ali sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo, piše Novi list.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.