1 min. čitanja

Noć u Puli protekla mirno, vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu

Noć u Puli protekla mirno, vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Nezapamćeni požar koji je jučer gutao sve pred sobom u pulskim naseljima Valdebek i Dolinka, lokaliziran je sinoć oko 19. Satima je trajala borba s vatrom prije nego što je obuzdana uz pomoć kanadera. Na terenu su i dalje brojne vatrogasne snage s istarskog područja. Noć je protekla mirno za brojne vatrogasce, mještane i turiste koji su se jučer našli u središtu vatrene stihije i tijekom cijelog dana pokušavali obuzdati vatru i uspjeli su u tome tek u popodnevnim satima uz pomoć kanadera.

Još uvijek dimi požarište, tinja vatra i svakako unosi strah u brojne mještane koji se nalaze u neposrednoj blizini požarišta te strahuju da bi se mogla opet razbuktati vatra.

Vatrogasci kažu kako je za danas najavljena dobra meteorološka slika, ne bi trebalo biti bure i sad je, srećom, nema, kao što je to bilo u protekla dva dana kad he puhala olujna bura što je svakako otežalo situaciju s požarom i gašenjem požara. Pozvani su kanaderi kako bi spasili kuće i mještani su rekla da nije bilo kanadera, vjerojatno ne bi bilo ni njihovih kuća. Šest vozila, 25 vatrogasaca danonoćno bdiju nas ovim požarištem koji je zahvatio čak 30 hektara niskog raslinja i šume, nastala je golema materijalna šteta.

U popodnevnim satima najavljuje se mogućnost ponovnog podizanja bure.

Za sljedeći tjedan su najavljene nove visoke temperature, novi toplinski val i velika suša se nastavlja u narednim tjednima, neće biti kiše, barem ne na jugu Istre, a dobro bi došla u ovim trenucima jer već pet dana gori na cijelom području južne Istre. Vatrogasci apeliraju na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru jer i najmanja neopreznost može dovesti do velikog požara kakvog Pula ne pamti, piše HRT.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Pogledajte što je ostalo nakon požara kod Pule
JEZIVI PRIZORI IZ PULE Požar se širi brzinom munje, stigli kanaderi iz Zadra!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.