1 min. čitanja

Za dvije osobe nestale tijekom rekreativnog veslanja traga se u arhipelagu otoka Krka

Za dvije osobe nestale tijekom rekreativnog veslanja traga se u arhipelagu otoka Krka
Foto: Goran Leš

KRK – Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od sinoć koordinira traganje za dvije osobe, otac i maloljetno dijete, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

Sinoć, 9. srpnja u 20.40h, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, državljani Republike Njemačke, nakon što su istoga dana oko 17.00h isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje. Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05.00h.

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

MRCC Rijeka uz površinsko koordinira i zračno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadlijeće jutros od 08.45h, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POMORSKA POLICIJA SPAŠAVALA KAJAKAŠE Poljakinja i Brazilac zaglavili usred olujne bure kod Krka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.