2 min. čitanja

Makarski HGSS-ovci ovaj vikend imali niz intervencija – Kuća na Biokovu pokazala se kao pun pogodak

Makarski HGSS-ovci ovaj vikend imali niz intervencija – Kuća na Biokovu pokazala se kao pun pogodak
Foto: Spašavanje unesrećenog muškarca pokraj Modog jezera/HGSS Makarska

MAKARSKA – Otkako su makarski HGSS-ovci na Biokovu dobili planinarsku kuću za hitne intervencije, gotovo da ne prođe smjena, a da im netko ne pokuca na ta vrata. Tako je bilo i prethodnog vikenda.

U petak navečer, oko 21:30 na vrata dežurne ekipe u HGSS-ovoj kući na Biokovu pokucala je skupina stranih državljana koji su u naručju nosili djevojčicu u polusvjesnom stanju zbog udarca konja u desnu stranu prsnog koša. Djevojčica je uz to bila i pothlađena, a nakon što su je spašavatelji utoplili i stabilizirali, pozvana je HMS iz Makarske koja je do kuće stigla u pratnji HGSS-ovog vozila u 22:20.

Foto: HGSS Makarska

Otkako je HGSS stanica Makarska završila projekt kuće na Biokovu, gotovo svaka smjena je imala neku vrstu intervencije što je pokazatelj da izgradnja kuće HGSS-a na Biokovu daje izvrsne rezultate kako u prevenciji tako i u spašavanju. Djevojčica je inače dobro i na putu je oporavka, izvijestili su HGSS-ovci.

Akcije je bilo i u nedjelju oko podneva kada je na dežurni telefon HGSS stanice Makarska stigla dojava o unesrećenom stranom državljaninu koji je, spuštajući se prema Modrom jezeru u Imotskom, ozlijedio koljeno i gležanj. Odmah po dojavi na teren izlazi 11 spašavatelja HGSS stanice Makarska koji stižu do unesrećenog u 12:45 sati te utvrđuju iščašenje gležnja i mogući lom istog. Nakon imobilizacije ozlijede kreće transport unesrećenog prema izlazu iz Modrog jezera u kojem pomažu i dva policijska službenika PGP Imotski. Unesrećeni je predan HMS Imotski u 13:25 sati.

Makarski HGSS-ovci sudjelovali su i u opsežnoj potrazi za ocem i maloljetnim sinom, također strancima, koji su se tijekom vikenda usred bure otisnuli na daskama za veslanje na otvoreno more. Srećom, i ova priča je imala sretan završetak.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.