Pogledajte kako u Općini Gradac rješavaju one koji si rezerviraju mjesto na plaži

Foto: Općina Gradac/Facebook

Gotovo jednako kako se hrvatskom obalom širi bespravna gradnja tako se šire ručnici i prostirke po plažama, čiji vlasnici misle da su si time rezervirali mjesto na plaži. Ne zna se točno tko je prvi krenuo s tradicijom “ručnik rezervacija” na plažama, no zna se gdje ta tradicija neće proći.

A ne prolazi u Općini Gradac, gdje već drugu godinu zaredom kamioni komunalca obilaze gradske plaže i uklanjanju sve one rekvizite koje su njihovi vlasnici ostavili na plažama kako bi si “rezervirali” mjesto za sutrašnje izležavanje uz more.

Foto: Prikupljeni “plažni” rekviziti/Općina Gradac/Facebook

– Kasno sinoć vrijedni djelatnici Komunalnog Općine Gradac uspješno su odradili akciju uklanjanja ostavljenih plažnih rekvizita po plažama. Još jednom upozoravamo da je zabranjeno preko noći ostavljati ručnike i/ili bilo koje druge rekvizite bez nadzora – stoji u objavi na Facebok stranici Općine Gradac.

Iako je ovaj čin izazvao odobravanje velikog dijela građana, ima i onih koji smatraju da se turiste moglo upozoriti i na drugi način, umjesto uklanjanjem plažnih rekvizita. Jedan od prijedloga je da svaki privatni iznajmljivač upozori svoje goste da takva praksa rezerviranja mjesta na plaži nije dozvoljena te da na hrvatskoj obali vrijedi pravilo – tko prvi, njegovo mjesto na plaži.

 

K.B.