Bolje stanje na požarištu, stigao Božinović, otvorena magistrala od šibenskog mosta do Vodica

Foto: Twitter

ZATON/VODICE/ŠIBENIK – Veliki požar koji je jučer buknuo između Vodica i Šibenika jutros je, kako doznajemo, okružen sa svih strana i više se ne širi.

Policija je izvijestila da je prohodna državna cesta od šibenskog mosta do ulaza u Vodice. I dalje ostaje zatvorena za sav promet vodička obilaznica, zatim cesta Vodice-Gaćeleze i dio tzv. Benkovačke ceste. Dakle u smjeru Zadra se može prometovati preko Vodica.

Požar je, podsjetimo, buknuo kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude su spašavali brodicama.

Prema sinoćnjim informacijama, izgorjelo je 20-ak kuća; 10-ak u Raslini i 10-ak u Zatonu.

Na požarište je jučer poslana i vojska, a u Zaton je jučer stigao i premijer Plenković s ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem.

– Jutro u Zatonu i Raslini. Bolja situacija, nema velikih vatrenih fronti i nekontroliranog širenja prema Vodicama. Vremenski uvjeti povoljniji – napisao je Božinović na Twitteru.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Plenković na požarištu: “U zadnjih 6 godina nije izgorjelo ovoliko kuća, koliko danas u Zatonu i Raslini”

Požar kod Zatona okružen sa svih strana, ozlijeđen vatrogasac, stigla tri kanadera

DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”