3 min. čitanja

Atrakcija na krčkoj rivi- Skoči na Krk!

Atrakcija na krčkoj rivi- Skoči na Krk!
Foto: Promo / Pixabay

KRK – Ove godine prvi put na otok Krk dolazi jedan atletski miting, i to najatraktivnija disciplina za gledatelje – skok s motkom!

Na samoj gradskoj rivi drevnog grada Krka, u srijedu, 31. kolovoza 2022. u predvečernjim će satima 15-tak atletičarki i atletičara pokazati kako uživo izgledaju visine sve do 5,75 m, koliko skaču najbolji od dosad prijavljenih natjecatelja.

Atraktivnosti programa doprinosi lokacija u samom središtu Grada, sa zaletištem na Ribarskom mulu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru ispred sunčanog sata.

Tim je povodom u krčkom hotelu Maritim u četvrtak 14. srpnja 2022., održana prva tiskovna konferencija na kojoj su organizator, Atletski klub Krk i Turistička zajednica Grada Krka predstavili javnosti ovaj zanimljiv i inovativan sportsko-turistički događaj, a medijima su se obratili Ivana Kovačić, direktorica TZ Grada Krka, Ivica Orlić, predsjednik i Marko Srdoč, tajnik Atletskog kluba Krk te Fran Bonifačić, najtrofejniji član kluba, desetobojac koji drži državni rekord u mlađeseniorskoj konkurenciji.

Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka iskazala je podršku i zadovoljstvo ovom inicijativom i ponuđenim programom što je prepoznalo i Turističko vijeće ocijenivši ovaj program najboljim novim proizvodom na natječaju za manifestacije u organizaciji udruga. Naglasila je i uklapanje ovog programa u strategiju razvoja ne samo krčkog već i hrvatskog turizma gdje se sve više pažnje i sredstava usmjerava na segment sportskog turizma.

Naglasila je da će ovo natjecanje biti jedan od najzanimljivijih turističko-promotivnih događaja.

– Ovakva sportska manifestacija doprinosi strategiji razvoja turizma, ali i prepoznatljivog imidža grada Krka kao sportske i turističke destinacije. Osim da postane tradicionalna, zajednički će nam cilj biti da je učinimo još atraktivnijom, jačom i natjecateljski prestižnijom, a krajnji nam je cilj uvrstiti je u kalendar mitinga Europe – zaključila je Kovačić.

Foto: Promo

Fran Bonifačić, koji je idejni pokretač ovog događanja, zahvalio je svima na podršci, cijelom timu koji volonterski sudjeluje u organizaciji te objasnio što ga je potaklo i kakav je doživljaj nastupiti i natjecati se na ovakvom tipu natjecanja izvan uobičajenog sportskog borilišta.

– Interakcija koja se stvori na događanjima izvan stadiona između publike i natjecatelja nešto je posebno i drugačije u odnosu na klasična natjecanja – ustvrdio je Fran Bonifačić, napomenuvši da mu je dodatan motiv u ideji za natjecanje bila i spoznaja o malobrojnosti otočana koji su ga imali prilike vidjeti kako se natječe.

Dolazak na natjecanje potvrdili su skakači iz Slovenije, Italije i Austrije.

– Očekujemo da ćemo na rivi ugostiti između 15 i 20 motkaša koji skaču preko pet metara. Dolazak je najavio i hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, jednako kao i Slovenac Robert Renner, mlađeseniorski prvak Europe. Tu je i Austrijanac Riccardo Klotz, prvak Austrije i Balkana. Nadamo se i mnogim drugim skakačima za koje tek očekujemo da će potvrditi svoj dolazak na krčku rivu, među kojima je i slovenska skakačica Tina Šutej, brončana na Svjetskom dvoranskom prvenstvu i četvrtoplasirana na Igrama u Tokiju – rekao je Bonifačić.

Tajnik Atletskog kluba Krk, Marko Srdoč, dao je prve informacije o samom programu i organizaciji naglasivši da „Jump2Krk“ neće biti revijalno, već pravo sportsko natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar, a postignuti rezultati će službeno biti priznati.

Ivica Orlić je zahvalio svima koji su dosad podržali ovaj događaj, naglasivši da je uz veliku podršku i odobrena financijska sredstva Turističkog vijeća TZ Grada Krka te Grada Krka, uz potvrđena sponzorstva poslovnog sektora, za prvu godinu cilj uspješno organizirati događaj koji će već za iduću godinu „otvoriti vrata“ za iskorak na višu razinu sportskog natjecanja jer veći budžet osigurava i vrjednije nagrade s kojima dolaze sve bolji i medijski zanimljiviji natjecatelji.

Ovakvih sportskih događaja je samo nekoliko u Europi i izrazito su atraktivni, privlače veliki broj posjetitelja koji mogu pratiti sportaše iz neposredne blizine te pridonose popularnosti atletike i sporta uopće među mladima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.