2 min. čitanja

Otvorena kuća HGSS-ove stanice na Biokovu: “Ponos i emocije na Zboru spašavatelja”

Otvorena kuća HGSS-ove stanice na Biokovu: “Ponos i emocije na Zboru spašavatelja”
Planinarska kuća HGSS-a Biokovo – Foto: HGSS

MAKARSKA – „Članovi HGSS-a, osim što spašavaju, sa svakom novom akcijom međusobno se povezuju i jačaju prijateljstva. Unutar HGSS-a, možemo slobodno reći, žive prijateljstva bez granica koja nas iz dana u dan čine sve jačima“, poručili su HGSS-ovci na svečanom Zboru spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja koji su se okupili proteklog vikenda u Makarskoj.

Uz podjelu znački novim članovima, dodijeljena su priznanja i značke 62 spašavatelja za 10, 20, 30, 40 i pola stoljeća vjernosti službi, a proslava je kulminirala otvaranjem kuće HGSS-ove stanice Makarska na Biokovu.

Zbor spašavatelja HGSS-a – Foto: HGSS

Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić,  ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša predstavnici policije, vatrogasaca i Hitne medicinske pomoći, predstavnici planinarskih društava s tog područja i don Pavao Banić koji je blagoslovio novootvorenu kuću na Biokovu.

Planinarska kuća HGSS-a na Biokovu – Foto: HGSS

Ukupno 28 članova dobilo je priznanje za 10 godina rada u službi, srebrnu značku za 20 godina rada primilo je sedam članova, a njih 11 dobilo je zlatne značke za 30 godina vjernosti HGSS-u. Plaketom za 40 godina službe nagrađeno je troje članova, a čak 13 HGSS-ovih volontera uručen je orden svetog Bernarda za pola stoljeća rada u službi.

Borislav Aleraj i Branko Šeparović – Foto: HGSS

Među potonjima su i Borislav Aleraj i Branko Šeparović, dvojac koji se može pohvaliti najdugovječnijim instruktorskim stažem u HGSS-u i koji je održao predavanje o 50 godina instruktorskog rada u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.