VIDEO: ŠIBENČANI SNIMILI PIROMANA Zapalio raslinje i utekao prije dolaska policije!

Foto: ŠibenikIN

ŠIBENIK – Veliki, medijski praćeni požari, poput ovoga koji je poharao Zaton i Raslinu, nekima su očito inspiracija. Jučer, u srijedu 14. srpnja, jedan je takav ‘inspirirani’ zapalio raslinje u šibenskom predjelu Dolac. Srećom, susjedi su na vrijeme reagirali, a usput ga i snimili.

– Mi smo išli obići našu kuću u Raslini, koja je hvala bogu neoštećena, kad me oko 10 navečer nazvala nećakinja i govori da neki muškarac i žena pale upaljačem travu u fugama i raslinje koje raste po kamenom zidu – rekla je za ŠibenikIN jedna od stanovnica Kvartira, dijela Šibenika na kojem graniče Dolac i Gorica.

Prema njezinim riječima, mlađi muškarac je bio u društvu žene, a nijedno od njih dvoje susjedi nisu prepoznali pa pretpostavlja da ne žive u blizini.

Vatra se već rasplamsala kad su je susjedi uočili, a potom su pozvali policiju.

– Njih dvoje su dotad već utekli u smjeru Doca. Policija je došla i napravila zapisnik, zaključili su da nema materijalne štete – kaže sugovornica koja je na kraju poručila:

– Dajemo ova dva videa u javnost jer svi mi u susjedstvu apeliramo na naše sugrađane da ako primijete ovu osobu da se igra s upaljačem, da ga prijave.

I.B.