2 min. čitanja

“Ajkule” organizirale ekološku akciju u okviru projekta „More spaja – eko mreža“

“Ajkule” organizirale ekološku akciju u okviru projekta „More spaja – eko mreža“
Foto: MUP

PULA – Na inicijativu i u organizaciji veterana Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ danas je od 10 do 11,30 sati u Lovranu kod mula održana ekološka akcija čišćenja i uređenja podmorja. Ovo je prva od šest planiranih ekoloških akcija u projektu ”More spaja – Eko mreža”.

Oko 8 sati započelo je okupljanje i prijava sudionika na Lovranskom mulu, a uz obraćanje uzvanika, otvaranje Ekološke akcije ”More spaja – Eko mreža” započelo je u 9 sati.

Foto: MUP

Prije ronilačkih zarona o akciji su kratko govorili predsjednik USPDR “Ajkula”, Perica Prpić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata Mišo Škorić i načelnik općine Lovran, Bojan Simonič koji su se zahvalili svima koji su se odazvali akciji čišćenja lovranskog podmorja.

U akciji su sudjelovali ronioci iz Jedinice specijalne i interventne policije, ronilačkih klubova Kvarnera, vatrogasnih postrojbi, građana volontera i dr. te je tijekom trajanja akcije čišćenja podmorja izronjeno je mnogo različitog otpada: starih guma, odbačene plastike, više željeznih predmeta i sl.

Foto: MUP

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ nositelj je projekta „More spaja“ kojim, kao nekad u ratu od 1991. godine, danas u miru pridonose zajednici kroz ekološke akcije čišćenja podmorja na području Kvarnera. Osnovni cilj projekta je provesti ekološke akcije čišćenja podmorja u nekoliko gradova i općina u Primorsko – goranskoj županiji kao društveno korisnu aktivnost s ciljem vađenja raznog otpada koji nagrđuju podmorje  i obalni pojas gradova Bakra, Crikvenice, Kraljevice i Opatije te općina Lovran i Dobrinj. Veterani Ajkula putem ekoloških akcija žele osvijestiti javnost o značaju očuvanja mora kao najvažnijeg hrvatskog prirodnog resursa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.