1 min. čitanja

DETALJI SPEKTAKULARNOG OTVORENJA Rimčeva Nevera prva će prijeći most koji se ipak neće zvati “Most Pelješac”

DETALJI SPEKTAKULARNOG OTVORENJA Rimčeva Nevera prva će prijeći most koji se ipak neće zvati “Most Pelješac”
Foto: Youtube / Screenshot / Vratislav Zurek / Rimac automobili

Rimčeva Nevera bit će prvi automobil koji će na svečanom otvorenju 26. srpnja oko 22 sata prijeći Pelješki most, a na mostu će se susresti s automobilom trostrukog europskog prvaka Nike Pulića.

Nevera će krenuti s jedne strane mosta, a auto proslavljenog hrvatskog automobilista, čija je konstrukcija napravljena u Hrvatskoj, s druge strane i prolazit će kroz vatromet, piše Jutarnji list.

Nakon ovog show programa, prvi koji će službeno prijeći most bit će pripadnici prve i četvrte gardijske brigade, njih 40 na motociklima.

Svečana ceremonija otvaranja Pelješkog mosta počet će u 20.15 sati s izravnim prijenosom na HRT-u, a sve bi trebalo biti gotovo do iza 22 sata, iako je bilo i nekih početnih ideja da traje do iza ponoći. Fešta će trajati sve do trenutka kada će uz Himnu slobodi krenuti vatromet i bakljada na brodicama ispod mosta.

U Vladi još uvijek slažu popis uzvanika te protokol jer puno je zainteresiranih za dolazak, a mjesta u službenom programu i na prostoru gdje će se odvijati svečanost je malo. Bit će nekoliko stotina uzvanika. Na svečano otvaranje Pelješkog mosta pozvana je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, budući da je većinu projekta sufinancirala Europska unija. U Vladi još čekaju konačnu potvrdu njezinog dolaska.

Plan je i da se video porukom uzvanicima obrati kineski premijer Li Keqiang, budući da je Pelješki most gradila kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC), a kineski premijer posjetio je gradilište 2019. kada je bio u službenom posjetu Hrvatskoj.

Planira se prijevoz minibusevima, ali za pješake će taj dan most još biti zatvoren zbog pirotehnike.

Ipak Pelješki most, a ne most Pelješac

Iako su Hrvatske ceste postavile tablu na kojoj piše “most Pelješac”, to je zapravo bio samo radni naziv, a most će se službeno zvati Pelješki most i prije samog otvorenja postavit će se nova tabla, piše Jutarnji.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.