2 min. čitanja

Uspješno održan prvi Sajam domaćih proizvoda otoka Mljeta

Uspješno održan prvi Sajam domaćih proizvoda otoka Mljeta
Foto: NP Mljet

POMENA – Nacionalni park Mljet u suradnji s TZ Općine Mljet, Hotelom Odisej i Agronomskim fakultetom iz Zagreba, u subotu su organizirali prvi Sajam domaćih proizvoda otoka. Proizvođači mljetskih vina, likera, ulja i drugih proizvoda predstavili su autohtone proizvode posjetiteljima na rivi u Pomeni u vremenu od 19 do 22 sata.

Sajam je bio odlično posjećen, a turisti su imali priliku degustirati vina, likere i maslinovo ulje s otoka Mljeta.

Foto: NP Mljet

Organizirana je i dodjela diploma svim nagrađenim proizvođačima s drugog ocjenjivanja mljetskih vina i jakih alkoholnih pića, koje je održano u ožujku ove godine. Ocjenjivanje i sajam rezultat su dugogodišnje suradnje Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Javne ustanove “Nacionalni park Mljet”, koja je započela 2019. godine.

Foto: NP Mljet

Prvotni cilj je bio identificirati i obnoviti tradicionalni uzgoj starih autohtonih sorti vinove loze otoka Mljeta kako bi se stare mljetskesorte vinove loze evidentirale, sačuvale, analizirale i potencijalno gospodarski eksploatirale, te da se i obnovom zapuštenih polja revitalizira poljoprivreda na otoku Mljetu. Danas se možemo pohvaliti brojnim kvalitetnim vinima i jakim alkoholnim pićima, koje posjetitelji mogu kupiti u suvenirnicama NP Mljet i koje će se nuditi u ugostiteljskom objektima otoka.

Foto: NP Mljet

Suradnja će se nastaviti i dalje te se nadamo da će u budućnosti sve više posjetitelja imati priliku prisustvovati ovakvim i sličnim događajima te da će ponuda domaćih proizvoda rasti iz godine u godinu.

Foto: NP Mljet

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.