2 min. čitanja

Vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2022.“ – Barotul, otok Pašman

Vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2022.“ – Barotul, otok Pašman
Foto: Branimir Klarić / Pexels

PAŠMAN – Prvi turnir u vaterpolu u Barotulu, na otoku Pašmanu održat će se u subotu, 23. srpnja 2022. s početkom u 17,00 sati. Specifičnost ovog turnira je što, od 4 ekipe koje će sudjelovati, čak 3 su iz mjesta na otocima zadarskog arhipelaga – VK Garmenjak – Barorul, VK Mladost – Veli Iž, VK Preko iz Preka te AVK Kolpomorto iz Zadra i održava se na otoku.

Turnir će se održati po kup sistemu, prema sljedećoj satnici:

16:45 – otvaranje turnira

17:00 – prva polufinalna utakmica

17:40 – druga polufinalna utakmica

19:00 – utakmica za treće mjesto

19:40 – finale

20:30 – dodjela pehara i zahvalnica

U pauzi pred utakmicu za 3. mjesto održati će demonstracijski program za djecu pod nazivom „Mala škola vaterpola“, a nakon završetka turnira organizator se pobrinuo i za dodatno dobro raspoloženje sudionika i gledatelja obzirom se planira održati tipična otočna fešta na „Braku“.

Organizator turnira je VK Garmenjak iz Barotula, prvi i jedini vaterpolo klub na otoku Pašmanu, osnovan krajem prošle godine, koji ovim prvim turnirom želi stvoriti tradiciju održavanja vaterpolo turnira na otoku i dugoročno doprinijeti diversifikaciji ponude amatersko-rekreativnog sporta na otoku Pašmanu, promicati pozitivne sportske vrijednosti u široj zajednici te upotpuniti turističku ponudu Općine Pašman i Barotula, koji je svojedobno bio izuzetno poznat u jedriličarskim krugovima po regati Barotul Cup.

Održavanje turnira financijski podržava Općina Pašman, dodijelivši potporu za organizaciju turnira u iznosu od 15.000,00kn sukladno odluci po Javnom pozivu za udruge za 2022. godinu, a turnir sponzorira cijeli niz pravnih i fizičkih osoba koje su prepoznale vrijednost ovog sportsko-zabavnog događanja: TZ Općine Pašman, Barbir Sunset Cuisine&Lounge – Sukošan, Metalobrada Perković, Madir, obrt za usluge uređivanja plovila – Zadar, Morski Jež – webshop za prodaju ribolovnog i nautičkog asortimana, Caffe bar Studio „S“ – Split, Giovanni, obrt za pripremne radove na gradilištu – Neviđane, Kruna, obrt za građevinske radove – Pašman, OPG Matulić – Pašman, Bodulo nekretnine d.o.o. – Ugljan, Promming d.o.o. – Čakovec, Mesnice Nakićen – Banjevci, VeraMa, fitness studio – Zadar te Livia Slišković, Krešo Klarić, Roland i Claudia Hermann, Andreja Baraba, Ante Dragičević i Tome Kraljić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.