FOTO Nasred plaže, gotovo četiri mjeseca nasukana je jedrilica na Mljetu za koju nikog nije briga

Foto: Romeo Ibrišević

MLJET – Sjećate li se kad smo pisali o nasukanoj jedrilici u najljepšoj mljetskoj uvali, koju gotovo mjesec i pol dana od nasukavanja nitko ne dira? E pa to je bilo u svibnju. U međuvremenu se dogodilo samo – ljeto i ništa više. Jedrilica i dalje stoji nasukana tu, a nitko se ne osjeća odgovoran za nju. 

Nove fotografije dostavio nam je, kao i prethodni put, ekološki aktivist i fotograf Romeo Ibrišević, koji se pomalo pjesnički osvrnuo na zatečeno stanje:

Foto: Romeo Ibrišević

– Pišem ovaj tekst bez namjere bitne. Prilažem i fotografije na kojima se primjećuju iz prošlosti tek razlike sitne. Mjeseci su trebali proći  da svatim stvari bitne. Oko ove jedrilice na Mljetu  plivaju tek ribe sitne. Kada bi ovdje zaplivala kakva krupnija saborska ribica – za tjedan dana nestala bi ta jedrilica.

A kada bi svoju guzu na plaži sunčala koja faca iz Vlade, palo bi naređenje da jedrilicu u dan-dva izvade. Pa  pratite kako se  u školama od četvorke i petice lako rade. Tajnu kao što viditte more krije  pa zato nam je tako kao što bijaše i prije.

Foto: Romeo Ibrišević

Pišem ovaj tekst u vremenu gluhom (i garantiram svojim fotoaparatom) da dok ovdje ne zaplivaju krupne ribe, jedrilica neće završiti na suhom – slikovito kaže, ali i slikama opisuje događaj Ibrišević.

Foto: Romeo Ibrišević

Više o nasukanoj jedrilici na Mljetu pročitajte niže u članku…