2 min. čitanja

Provaljeno u nekoliko automobila pokraj poznate rovinjske plaže

Provaljeno u nekoliko automobila pokraj poznate rovinjske plaže
Foto: PU Istarska/Ilustracija

ROVINJ – Istarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u subotu na parkiralištu pokraj ponznate plaže Punta Križ provalio u dva automobila stranih registracija.

Policija navodi kako je nepoznati počinitelj 16. srpnja tijekom dana na parkiralištu kod jedne rovinjske plaže provalio u automobil BMW, austrijskih registarskih oznaka, iz kojeg je ukrao torbicu koja se nalazila ispred prednjeg sjedišta, oštetivši time 51-godišnjaka i 46-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Na istom mjestu počinitelj je provalio i u automobil Mercedes, riječke registracijske oznake te je iz prtljažnika ukrao torbicu, čime je oštetio 63-godišnjaka i 56-godišnjakinju za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem, a istovremeno skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno, navode iz policije.

Policija stoga savjetuje:

  • parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
  • kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila,
  • kada bacite pogled na vaš parkirani automobil, bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.