Splitska pomorska policija proteklog tjedna kaznila 54 osobe zbog prekršaja na moru

Foto: MUP

SPLIT – U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split su procesuirali ukupno 54 osobe zbog počinjenja različitih prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe, ali i ostalih zakona iz nadležnosti policije.

Policijski službenici su osobe sankcionirali uglavnom zbog  prekrcaja osoba, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, iz razloga jer na plovilu bilo drugog člana posade i zbog  ne posjedovanja potrebnih isprava, a sve sukladno Pomorskom zakonu i ostalim zakonima koji se odnose na sigurnost plovidbe.  
 
Također, policijski službenici Postaje pomorske policije Split su  sudjelovali  u četiri  zajedničke akcije nadzora na moru koje su proveli s djelatnicima Carine Split, Državnog inspektorata i Obalne straže.
 
Policijski službenici će i dalje tijekom turističke sezone, u cilju prevencije, nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.
 
Posebno upozoravamo osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon, da se obavezno pridržavaju  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.
 
Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

D.G.