2 min. čitanja

Hrvatske ceste za svečanost otvorenja Pelješkog mosta angažirale tvrtku povezanu s aferom Fimi media

Hrvatske ceste za svečanost otvorenja Pelješkog mosta angažirale tvrtku povezanu s aferom Fimi media
Foto: Facebook

Za tjedan dana, točnije 26. srpnja, očekuje nas spektakularno otvorenje Pelješkog mosta. No svečanost otvorenja dugoočekivanog prometnog pravca koji će konačno spojiti Hrvatsku iznjedrila je neke dobro poznate tvrtke koje su bile povezane s majkom svih afera.

Hrvatske ceste unajmit će opremu za program otvorenja Pelješkog mosta od tvrtke Eldra iz Svete Nedelje, koja je bila kooperant glasovite Fimi Medije, piše Index.

Jedan od vlasnika navedene tvrtke, Igor Dražić, bio je jedan od svjedoka na suđenju Ivi Sanaderu u predmetu Fimi Medija, u kojem je optužba dokazala da se preko tvrtke Fimi Medija, a kroz niz fiktivnih usluga, iz državnih institucija i firmi izvlačila poveća svota novca.

Eldra se opisuje kao “vodeće poduzeće specijalizirano za usluge pružanja tehničke produkcije događanja s ciljem donošenja noviteta audiotehnologije, videotehnologije te rasvjetne tehnologije na tržišta”, a na Pelješkom mostu dobila je posao vrijedan 184.700 kuna.

Iz HC-a su potvrdili Indexu da su angažirali spomenutu tvrtku.

– Hrvatske ceste angažirale su tvrtku Eldra sukladno internom pravilniku o postupcima jednostavne nabave, a ne izravnom pogodbom. Ista tvrtka nije surađivala s Hrvatskim cestama, budući da do sada nismo imali događaje na ovoj razini, u ovom obliku i u izravnom televizijskom prijenosu.

Tvrtka Eldra odabrana je temeljem referenci, a koje se posebno odnose na sve važnije državne ceremonije, konferencije i koncerte, a što je provjerljivo i vidljivo na Internet stranici tvrtke Eldra. S obzirom na važnost ove svečanosti iz razloga značaja projekta za Republiku Hrvatsku, Hrvatske ceste imale su intenciju da upravo ovakvu uslugu povjere provjerenoj tvrtki sa iskustvom i opremom visoke kvalitete, a kako bi istim smanjile sve eventualne rizike koje se mogu dogoditi prilikom svečanosti kao i za vrijeme izravnog prijenosa koji će pratiti građani preko malih ekrana.

Isto tako, budući da svečanost podrazumijeva i dio dana kada je još uvijek danje svjetlo, bilo je potrebno angažirati tvrtku koja opremom može odgovoriti na istu problematiku, a u smislu LED ekrana koji svojim karakteristikama zadovoljava navedeno. Oprema koja se postavlja visoke je kvalitete te jedna od ključnih segmenata ove svečanosti, a što ovakvo događanje i zaslužuje – odgovorili su portalu iz Hrvatskih cesta.

Spomenuti suvlasnik tvrtke Igor Dražić nije bio zainteresiran za razgovor na ovu temu, a još manje o temi koja njegovu tvrtku povezuje s aferom Fimi Media.

– A joj, ma zakaj bi ja vama to uopće morao odgovorit? Tko ste vi uopće meni? Pa, dobro, i novinar i šta? Vi ste novinar, ja nešto drugo i šta? – kazao je razdražljivi Dražić novinarima Indexa te završio razgovor.

Iz HC-a su pak rekli Indexu da nisu znali da je suvlasnik Eldre svjedočio u postupku Fimi media.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.