1 min. čitanja

Ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima u znaku Jakše Fiamenga i klapskih obrada

Ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima u znaku Jakše Fiamenga i klapskih obrada
Foto: VDP / Plakat

KAŠTEL KAMBELOVAC - Kaštelanska glazbena manifestacija se već dugi niz godina održava u dvije glazbene večeri. Prva revijalna večer tematski je uvijek vezana uz nekog od važnijih izvođača ili autora.

Ovu godinu festivalsko vijeće se odlučilo na hommage hrvatskom pjesniku Jakši Fiamengu, jednom od naših najvećih tekstopisaca klapske ali i zabavne glazbe. Odabrati iz njegove bogate pjesmarice najvažnije, najljepše radove i izvesti ih u jednoj koncertnoj večeri u isto vrijeme je i težak i lak zadatak. Publika će tako moći čuti Ljubim te do bola, Nokturno, Sutra će te ponit, A dani biže, Dalmatinko, Karoca gre i mnoge druge, u interpretaciji klapa Neverin, Luka Rijeka i Cambi i solista Marka Pecotića Pece i Katice Marinović.

U drugoj večeri nastupiti će u konkurenciji za nagrade publike i stručnog vijeća klape: Armorin, Bistrica, Ćakulone, Elektrodalmacija, Figurin, Kolajna, Kolapjani, Lađarice, Luka Rijeka, Mirabela CZK Omiš, Neverin, Partenca, Štorija, Vežilica, Vinčace i Zvizdan. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić. U nastavku večeri na kambelovačkom Brcu održati će se koncert pjevača zabvne glazbe Alena Nižetića.

Karte se mogu kupiti putem Croatia Ticketsa (online), na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i na ulazu sat vremena prije početka koncerta.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.