3 min. čitanja

MORE MODE Večer u zaljevu ljepote i užitka

MORE MODE Večer u zaljevu ljepote i užitka
Foto: Miljenko Šegulja

BAKAR - Nakon višetjednih priprema, proteklog je vikenda u Bakru održana jedinstvena modna revija „More mode“. Ova neobična manifestacija, novitet je ovogodišnjeg Margaretinog leta, a zajedničkim su je snagama organizirali Grad Bakar, turistička zajednica i Extravagant. Naziv eventa nije odabran slučajno – revija se održala nasred Bakarskog zaljeva, duž novouređene pontonske šetnice kojom je kvarnerski biser dobio sasvim novu vizuru.

Jasno, prizor je u subotu bio i ljepši nego inače. Na šetnici-pisti izmjenjivali su se modeli u kreacijama pet vrhunskih domaćih modnih studija. Svaki od njih za bakarski event pripremio je pomno osmišljenu, u ambijent uklopljenu kolekciju.

Foto: Miljenko Šegulja

Krčki slow fashion brend Miau Couture priredio je kolekciju „Summer Romance“. Riječ je o elegantnim komadima natopljenima ženstvenošću, senzualnošću i seksepilom. Obilježavaju ih crvena i bijela boja te ugodni, lagani i lepršavi materijali. Promatrajući ih u morskom ugođaju vruće bakarske noći, zaista se moglo reći da je „Summer Romance“ uspjela povezati energiju ljeta, romantiku i decentnu dozu ekstravagancije.

Dizajnerica Đana Ravlić, vlasnica riječkog Sally Ateliera, nadahnuće za svoju kolekciju potražila je u liku Marije Terezije koja je krajem 18. stoljeća Bakar proglasila slobodnim kraljevskim gradom. Đanine kreacije odvele su nas u koloplet dugih odora, bogatih ukrasa, svile, veza i čipke, prilagođen suvremenom ukusu. Obogaćena nakitom od ohridskih perli iz radionice Delov pearls & jewelery by Mimi Delov, kolekcija je, ukratko, predstavljala pravi melem za oči.

Morem mode plovilo se i u društvu kreacija Milene Kapetanović, vlasnice Peperoncina Design studija iz Rijeke. Sukladno svom stilu i urbanom miljeu iz kojeg dolazi, Milena je publici predstavila dio svoje „City Summer“ kolekcije. Našlo se tu i više komada iz njene posebne cruise kolekcije.

Stehlik Design Puležanke Anje Stehlik također nam je donio duh Mediterana, i to u jednom od njegovih najpoznatijih motiva. Ovogodišnjom kolekcijom „La dolce vita“ kreatorica je izrazila modni hommage Italiji – Felliniju, dekadenciji, hedonizmu i eleganciji. Haljine skladnih krojeva oplemenjene novom paletom boja, kao i cocktail haljine sljubljene s linijama ženske siluete, obilježene su i raskoši printeva te aplikacija na materijalima.

[caption id="attachment_110925" align="aligncenter" width="1100"]

Foto: Borut Brozović

Naposljetku, iz Kateliera, studija zagrebačke dizajnerice Katarine Mamić, na bakarsku pistu stigao je niz elegantnih i romantičnih kreacija. Svojstveni su im hladni tonovi garnirani cvjetnim uzorcima, 3D čipkom, šljokicama te detaljima od perja, ove godine neizostavnog modnog dodatka. Neovisno o aktualnim trendovima, Katelier komadi u osnovi slijede bezvremenske krojeve koji vješto naglašavaju ženske atribute.

Foto: Miljenko Šegulja

Za make up i frizuru „Mora mode“ pobrinuo se riječki Ibeauty studio by Iva Berišić, dok je odličnu plesno-glazbeno-lounge atmosferu nakon same revije priredio Glamour House Project, inače projekt legende riječke klupske scene, Denija Miočića. Dobro posjećeno događanje pohodila su i neka poznata lica – Uršula Tolj, Martina Majerle, Ivana Bilen Perić, Dino Bubičić, Vivian Galetta, Ema Gračan, Ester Gallo, Marina Mamić, Lidija Šeatović i Ivana Grabar. Dok su neke reviju promatrale iz publike, najhrabrije su prošetale modnom pistom.

Sve ovo sigurni je zalog da prvo izdanje jedinstvene modne manifestacije u Bakru vrlo vjerojatno nije i posljednje. Naprotiv.

Foto: Miljenko Šegulja

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.