2 min. čitanja

Sjajni filmovi u otočkoj idili: Evo što donosi ovogodišnje izdanje Brač Film Festivala

Sjajni filmovi u otočkoj idili: Evo što donosi ovogodišnje izdanje Brač Film Festivala
Foto: Brač Film Festival

SUPETAR - Brač Film Festival, u suradnji s brojnim zaljubljenicima u filmsku industriju, i ove godine, 10. kolovoza, otvara svoja vrata.

Ljetno kino u Supetru na Braču ugostit će od 10. do 13. kolovoza popularnu i prekrasnu filmsku priču koja se već osam godina za redom događa na otoku Braču.

Na ovogodišnjem Brač Film Festivalu tijekom četiri dana bit će prikazan raznovrstan filmski program na velikom platnu na otvorenom, gdje će gledatelji uživati ​​u projekcijama dugometražnih i kratkih filmova te dječjim programima, prenosi CroatiaWeek.

Foto: Brač Film Festival

Prava poslastica za sve ljubitelje filmova

U glavnom programu u ljetnom kinu od 21:30 prije svakog igranog filma bit će prikazane projekcije kratkih filmova.

Ovaj kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije koji svoje izvrsne radove imaju priliku pokazati na Braču, a ove godine očekuju nas naslovi "Pištolji i kacige", "Kriza", "Džonika" i "Sound Mikser".

Prvu večer glavnog programa i ovogodišnje izdanje Festivala otvorit će film "Divljaci" redatelja Darija Lonjaka.

Ova akcijska komedija govori o trojici navijača hrvatske reprezentacije koji su slučajno zalutali u teroristički kamp.

Drugog dana BFF-a glavni program donosi nam izvanredan naslov "Strahinja Banović" redatelja Stefana Arsenijevića, koji je zbog velikog interesa dva puta prikazan na FEST-u.

Treće večeri gledat ćemo film "Zbornica" Sonje Tarokić, koji su kritičari proglasili "definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme".

Za kraj festivala, sportska drama "Zlatni dječak" redatelja Ognjena Jankovića donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalne vode sve teže usklađuje privatni život s zahtjevima vrhunskog sporta.

Sedma umjetnost za najmlađu publiku

Brač Film Festival od samog početka njeguje važnost projekcija za djecu kao njihov prvi susret sa sedmom umjetnošću.

Od 21 sat na prostoru iza crkve održavat će se projekcije dječjih filmova, svake večeri Festivala, a ove godine filmovi su prilagođeni uzrastu od 6 godina naviše, pa osim domaće produkcije kao što je film "Ljeto kada sam naučila letjeti" koji priča o 12-godišnjoj Sofiji čiji se život na Hvaru pretvara u avanturu koju nije mogla ni zamisliti, stižu i strani naslovi proslavljeni na filmskim festivalima.

Najmlađi će imati priliku pogledati filmove: "Kraljica komedije" i "Nelly Rapp: Agencija za čudovišta" te animirani film "I miševi idu u raj", a prije toga kratki animirani film za djecu "Jaje" Ane Despot.

Ovogodišnji program BFF-a još je bogatiji od prethodnih izdanja i donosi žanrovsku raznolikost; od animiranih filmova, filmova za djecu, akcijskih komedija do sportskih drama, a brojni gosti koji se očekuju na ovogodišnjem izdanju priredit će pravi kino spektakl na jednom od najljepših hrvatskih otoka.

Cijeli program možete pogledati na stranicama Brač Film Festival.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.