2 min. čitanja

Državni inspektorat: "Vlasnik restorana na Tijatu morat će vratiti protupravno stečenu imovinsku korist!"

Državni inspektorat: "Vlasnik restorana na Tijatu morat će vratiti protupravno stečenu imovinsku korist!"
Foto: Morski HR

TIJAT - Nakon što smo objavili snimku koja prikazuje kako je restoran Spirito na otoku Tijatu bio dupkom pun u nedjelju navečer, 31. srpnja 2022., unatoč zabrani rada od strane inspekcije, stigao nam je i odgovor iz Državnog inspektorata.

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata predmetnom ugostitelju rješenjem je zabranila obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti jer je u trenutku inspekcijskog nadzora zatečen u obavljanju ugostiteljske djelatnosti bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Stoga je protiv ugostitelja pokrenut upravni postupak u kojem je doneseno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez zakonom propisanih akata o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti (bez rješenja o minimalnim uvjetima).

Također, protiv ugostitelja je pokrenut i prekršajni postupak u kojem će se odlučivati i o protupravno stečenoj imovinskoj koristi koju je ugostitelj ostvario u razdoblju u kojem je poslovao bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Kontinuiranim provođenjem kontrola izvršenja rješenja utvrđeno je da ugostitelj nije izvršio rješenje kojim mu je izrečena mjera zabrane stoga je protiv ugostitelja u tijeku daljnji izvršni postupak nastavno na odredbe Zakona o općem upravnom postupku. Zbog neizvršenja rješenja turističkog inspektora Državnog inspektorata poduzet će se daljnje prekršajne mjere - poručili su iz Državnog inspektorata.

Naravno, inspektori bi bili sretniji kad bi i druge službe radile svoj posao, pa tako u kuloarima možemo čuti potrebu za dodatnim i žešćim angažmanom Lučke kapetanije, kao i Porezne uprave. Do sada smo imali priliku čuti da im mediji puno pomažu u tome, kao i građani koji su se napokon osokolili javno pričati o ovom problemu koji nažalost nije jedinstven na Jadranu, ali od nekud treba početi.

Dodajmo ovome da su nam se u redakciju javili svjedoci koji teško optužuju vlasnike ovog restorana za protuzakonite radnje, te su spremni sa svojim spoznajama izići u javnost. S obzirom da se radi o vrlo ozbiljnim optužbama, svoje spoznaje proslijedili smo nadležnim organima reda, a uskoro ćemo objaviti i o čemu se radi...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Restoran na Tijatu otvorio, unatoč zabrani inspekcije! | | Morski HR
“Neviđenu bahatost pokazali su vlasnici restorana Spirito na otoku Tijatu kojeg je zatvorila inspekcija. Oni su nakon zabrane inspekcije, jednostavno opet otvorili i nastavili raditi.” Tako
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.