Večeras u Tribunju 55. tradicionalne Magareće trke – Načelnik objavio svoju sliku: “Nije odmoglo što sam imao 20 kg manje”

Foto: Marko Grubelić / Facebook

TRIBUNJ – Tribunjske utrke na magarcima svoju tradiciju vuku još u 1952. godinu kad su se tribunjski studenti tijekom svojih ljetnih praznika odlučili dosjetili organizirati ovako nešto. Uz kraće prekide, održavaju se do današnjeg dana, a ove godine će biti 55. po redu.

– Svakome tko je ikada nastupao na tribunjskim trkama, ovaj dan budi osjećaj ponosa. Isto je i sa svim ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli da danas slavimo jubilarnu 55. trku.

Naši didovi su ovo započeli, a na nama je da baštinimo i održavamo tradiciju.

Vidimo se danas na trkama s početkom od 19:00 sati na plaži Zamalin, pa mimohodom do glavnog Trga Pijaca gdje bi same trke trebale početi oko 20:15. Budite i vi dio tradicije!

Sritno jahačima i pamet u glavu!

P.S. Evo i jedna fotografija iz 2011. godine dok sam još znao jahati. Nije odmoglo ni to što sam imao jedno 20-ak kilograma manje nego danas – objavio je tribunjski načelnik Marko Grubelić.

Dobra zabava je zagarantirana jer su utrke magaraca poznate i po nepredvidljivosti ovih dobrih i tvrdoglavih životinja. Tako će osim molitve za sigurno dojahavanje do cilja osim poslušnosti svakog tovara, od velike važnosti biti umješnost svakog gazde i njihova međusobna komunikacija.

D.G.