2 min. čitanja

VIDEO Zabranjena plovidba između Luke Šibenik do Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere!

VIDEO Zabranjena plovidba između Luke Šibenik do Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere!
Foto: HRZ/M. Karačić

ŠIBENIK - Nešto prije 12 sati izbila su dva požara kod skretanja za Jadriju. Požari su se spojili u jedan i trenutno su na terenu sve raspoložive snage.

Iz Lučke kapetanije javljaju da se zabranjuje plovidba od Luke Šibenik do Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere, javlja Radio Šibenik.

- Stožer civilne zaštite je u pripravnosti za slučaj da bude trebala logistika vatrogascima, potvrdio je za ŠibenikIN načelnik Danijel Mileta.

- Upravo se nalazim na Šibenskom mostu i mogu potvrditi da su se dva požara spojila u jedan koji se sad zbog vjetra okrenuo i širi se prema Jadriji, odnosno Bogdanovićima - kaže Mileta dodavši kako je upravo stigla dojava o požaru kod Sokolarskog centra koja se upravo provjerava.

Foto: Čitatelj

- Požar prema Podima je pod kontrolom, ali onaj kod Vodica nije. Vjetar je opet promijenio smjer, krenula je bura i širi požar. Sve raspoložive snage su na terenu, ima ih dovoljno zasad. Prema informacijama koje imam, nema ugroze i ne treba pojačavati snage - kazao je.

Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević za Šibenik.hr je rekao da se situacija na požarištu mijenja iz jednog trenutka u drugi.

- Teško je davati prognoze, situacija se stalno mijenja, čas izgleda povoljna, u sljedećem trenutku nastaje kaos, prometnice su zatvorene, mole se građani za razumijevanje, opasno je voziti, zatvorena je i Benkovačka cesta, nadamo se da ćemo uskoro uspjeti ugasiti požare - izjavio je Milošević.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Vjetar otežava gašenje više požara kod Šibenika, obranjena tri objekta, kanaderi gase jedan za drugim | | Morski HR
ŠIBENIK/VODICE - Na šibenskom je području oko podneva buknulo nekoliko požara. Gori na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Jadriju i Srimu te u Dubravi u smjeru industrijske zone Podi. U pomoć su
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.