1 min. čitanja

Dva milijuna noćenja u Poreču, i to mjesec dana ranije nego lani

Dva milijuna noćenja u Poreču, i to mjesec dana ranije nego lani
Foto: Grad Poreč

POREČ - Ove turističke sezone bilježimo sve bolje rezultate. Poreč, jedno od naših najposjećenijih odredišta, ostvario je dva milijuna noćenja, i to čak mjesec dana ranije nego prošle godine. Ovim su  zadovoljni i grad i Turistička zajednica.

- Dvomilijunto noćenje u Poreču je ostvareno ranije nego prošle godine, kad je ono ostvareno krajem kolovoza, što zapravo govori o tome koliko je ova sezona uspješna. Treba dodati da je na isti dan, 3. kolovoza rekordne 2019. godine, dosegnut broj od dva milijuna noćenja.

Trenutno u Poreču boravi 30 tisuća turista, a smješteni su ponajprije u hotelskom smještaju, zatim u kampovima, pa u privatnom smještaju . Najčešći gosti su Nijemci, zatim slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati, Talijani, a na šestom su mjestu gosti iz Češke, piše HRT.

Dodala je da je u povodu dvomilijuntog noćenja danas održana konferencija za novinare na kojoj su se predstavnici Grada Poreča i Turističke zajednice pohvalili dosadašnjim rezultatima i istaknuli zadovoljstvo trenutačnim stanjem turističke sezone u Poreču.

- Došli smo na 2019., indeks je 100. Kad gledamo da imamo 700 kreveta manje u našoj destinaciji zbog radova na smještajnim kapacitetima, onda zaista možemo biti zadovoljni - izjavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- Potičemo sadržaje u predsezoni i posezoni gdje imamo još mogućnosti rasta i razvoja. Ova turistička sezona pokazala je da imamo potencijala. U predsezoni smo ostvarili čak za 30% bolji rezultat nego 2019. - istaknuo je Nenad Velnik, direktor Turističke zajednice Poreča.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.