HGSS upozorio: “U nadi da ćete radije ploviti s Jadrolinijom, nego ovim…”

Foto: Dezeen SiiGii

Navikli smo na dobar smisao za humor Hrvatske gorske službe spašavanja, na račun nepromišljenih turista koje na kraju moraju upravo oni spašavati. 

– U nadi da ovakav proizvod neće uskoro na tržište i da ćete radije ploviti s Jadrolinija, želimo Vam bezbrižan godišnji odmor – poručili su HGSS-ovci, a mi smo istražili o kakva je ovo čudna odjeća na napuhavanje.

Odijelo na napuhavanje je zapravo izmišljotina španjolskog umjetnika SiiGii. Ono korisnicima navodno omogućuje da se ljeti izležavaju plutajući na bazenu bez straha od opekotina sunca. 

Kupaći kostim na napuhavanje, pod nazivom Floating Above Limits, dio je SiiGiijeve izrađen je od lateksa, omotava se oko glave poput kape za plivanje kako bi se osigurala maksimalna pokrivenost, a ima dva područja na napuhavanje iza glave i oko tijela.

Foto: Dezeen SiiGii

Kada je odijelo napuhano, može se plutati na vodi, kupajući se na suncu – nešto što osjetljivi na sunce inače ne bi mogli raditi.

Pojašnjenje okolnosti u kojima je nastao ovaj čudan komad odjeće možda zvuči i logično, no umjetnik vjerojatno nije razmišljao o tome što bi se dogodilo da se nositelj nekim slučajem okrene na prsa i bi li se iz vode ili mora mogao izvući živ?

Foto: Dezeen SiiGii

Bilo kako bilo, pametnije je i ovaj put poslušati savjet HGSS-a i na more ne nositi ovakve gluposti.

I.B.