1 min. čitanja

Ekotlon ove godine u Splitu - Prihod od kotizacija ide udrugama sportskih aktivnosti djece s invaliditetom

Ekotlon ove godine u Splitu - Prihod od kotizacija ide udrugama sportskih aktivnosti djece s invaliditetom
Foto: Ekotlon.24sata.hr

Pridružite se utrci, očistite Park šumu Marjan. Sav prihod od prodaje kotizacija ove će se godine pokloniti udrugama koje provode sportske aktivnosti s djecom s invaliditetom, među kojima je i Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita.

Ekotlon, ekološki i humanitarni projekt u organizaciji Triatlon kluba Split, Maraton kluba Marjan i 24sata, ove se godine po prvi put održava u Splitu i to 10. rujna u 10 sati u Park šumi Marjan.

Riječ je o projektu čiji je glavni cilj popularizacija društveno odgovornog ponašanja građana prema okolišu, ali i promocija sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Ekotlon se prošle godine održao samo u Zagrebu, međutim ove godine uz Zagreb, Ekotlon po prvi put dolazi u Split. Ondje će se održati plogging akcija s popratnim edukativnim sadržajima namijenjenima obiteljima s djecom.

Plogging uključuje trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš, što predstavlja idealan spoj očuvanja prirode i zdravlja pojedinca. Na plogging utrku mogu se prijaviti svi zainteresirani, isključivo ovdje.

Sav prihod od prodaje kotizacija ove će se godine pokloniti udrugama koje provode sportske aktivnosti s djecom s invaliditetom, među kojima je i Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita. Budući da je riječ o društveno odgovornom i humanitarnom projektu, vjerujemo da će mnogi prepoznati vrijednosti koje se zagovaraju ovim događajem te se prijaviti na ovogodišnju utrku i tako postati dio pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj zajednici.

Također, prijavljeni trkači mogu osvojiti brojne vrijedne nagrade i to u kategorijama: najstariji sudionik utrke, najmlađi sudionik utrke, najbrži sudionik i najbrža sudionica utrke na Maxi stazi, najkreativniji sudionik utrke te najfotogeničniji sudionik utrke.

Više informacija o ploggingu i projektu dostupne su na stranicama Ekotlona.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.