Riječki lukobran opremljen novom led rasvjetom

Foto: Fiuman.hr

Radovi ugradnje led rasvjete na Riječkom lukobranu su završeni, u projektu vrijednom oko 1,4 milijuna kuna, pa je lukobran, koji je i omiljena riječka šetnica, opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom, izvijestili su iz Lučke uprave Rijeka.

Ugradnja led rasvjete na Riječkom lukobranu je sufinancirana europskim sredstvima iz projekta Susport, Interreg Italy Croatia.

Veći dio, 85 posto novca osigurano je iz tog programa, a 15 posto su vlastita sredstva Lučke uprave Rijeka.

Radove je obavila tvrtka Elektro-energetika, u nekoliko faza, a obuhvatili su zamjenu stupova i ugradnju led rasvjete na oko 1700 metara lukobrana.

Tako je Riječki lukobran opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja omogućava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju ugljičnog dioksida.

U projektu Susport, Interreg Italy Croatia ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi oko 3,3 milijuna kuna, a dio tog novca utrošit će se za nabavu električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku lukobrana, ističu iz riječke Lučke uprave, piše HRT.