Vikend je i smjena turista, gužve na cestama

Foto: HTV/Screenshot

Vikend je i smjena turista. Pojačan je promet na važnijim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Promet je gust ali većih čekanja nema, međutim gužve se stvaraju na Zagrebačkoj zaobilaznici iz smjera Jankomira i Buzina. Pojačan je promet na važnijim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

Povećana je gustoća prometa u oba smjera. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km;
pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru mora nema dužih čekanja; kolone u pokretu s povremenim zastojima između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora.

A6 Rijeka-Zagreb

Povećana je gustoća prometa između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 u oba smjera.

A7 Rupa-Žuta Lokva:

Pred naplatom RUPA u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km; pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km;
Povećana gustoća prometa između čvorova Diračje i Orehovica u smjeru Krka.

Istarski ipsilon

povećana je gustoća prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije.

Krčki most (DC102)

Povećana gustoća prometa u oba smjera.
Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju:

subota, 6. kolovoza 04:00 – 14:00 sati;
nedjelja, 7. kolovoza 12:00 – 23:00 sata.

PRIVREMENA PROMETNA SIGNALIZACIJA:

A6 Rijeka-Zagreb

do 15.studenog radovi su između 9. i 14. km, vozi se jednim prometnim trakom u smjeru Rijeke i po dva prometna traka u smjeru Zagreba, zona radova uključuje i tunel Veliki Gložac (od 09. do 11. km) u smjeru Rijeke
A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva

Radi smanjenja gustoće prometa i kolone vozila u smjeru čvora Šmrika (D8) i mosta Krk (D102, postavljena je nova privremena regulacija prometa, a na snazi je tijekom cijele turističke sezone (do 19. rujna 2022. god.) Obilazak za smjer SPLIT/CRIKVENICA: izlaz A7 (čvor Križišće) – D8 (Kraljevica) – D8 (Šmrika).
A9/A8 Istarski ipsilon

Između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa; između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m, a posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja, piše HAK.

I.G.