2 min. čitanja

U Puli započela još jedna humanitarna akcija za pomoć djeci

U Puli započela još jedna humanitarna akcija za pomoć djeci
Foto: Regional Express

Udruga Pulskih velikana Mate Parlov — Sergio Blažić — Branko Črnac organizira humanitarnu akciju "Aki za milijun godina — treba imat dušu" s ciljem prikupljanja sredstva za Zavod za onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Čepulić" u Zagrebu, Ligu protiv raka grada Pule i Down sindrom centra Pula, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Time je službeno najavljen početak ove akcije koja će se provoditi uplatama na posebni žiro račun HR4124070001500016918 otvoren kod OTP banke od 10. kolovoza do 10. rujna na području cijele Republike Hrvatske. Akcija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika republike Zorana Milanovića.

Kako je objasnio voditelj Down sindrom centra Pula Goran Usainović prikupljena sredstva će se raspodijeliti na način da će Zavod za onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Čepulić" u Zagrebu dobiti 50 posto prikupljenih sredstava, Liga protiv raka grada Pule dobit će 30 posto prikupljenih sredstava, dok će Down sindrom centru Pula ići 20 posto.

Usainović je objasnio da je akcija vezana uz pokojnog pjevača Parnog valjka Akija Rahimovskog jer je on bio ambasador dobre volje i puno je napravio za ovaj centar.

- Mi smo se s njim družili i prije i nakon koncerta, tako da je jedan od velikih prijatelja koncerta. Žao nam je što nije tu, ali vidite da i kada nije opet je tu. To znači da akcija ide dalje - kaže Usainović.

- U akciju smo krenuli prije svega u spomen na velikog prijatelja Akija Rahimovskog, a s druge strane da još uvijek pobudimo interes za one koji su potrebiti prije svega u Puli i Istri iako će se akcija održavati na području cijele Hrvatske - napomenuo je Usainović.

U ime udruge pulskih velikana novinarima se obratio tajnik udruge Vladimir Đuričić koji je objasnio da su pokušali organizirati akciju putem call centra, no zbog problema na koje su naišli odlučili su se na žiro račun. Predsjednik udruge Boran Angelovski je poslao poruku podrške Momčila Bajagića Bajage koji je večer prije imao koncert u Areni i trebao je jučer doći na predstavljanje akcije, ali je bio spriječen.

Udruga pulskih velikana planira da akcija postane tradicionalna, da se svake godine za nekog skuplja novac, a nadaju se da će se ovaj tjedan uvesti i poseban telefonski broj no i ako njega ne bude, akcija svejedno ide dalje.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić rekla je da je Grad Pula uvijek podržavao, a i dalje će podržavati ovakve akcije i na taj način šalju korisnicima ovih udruga poruku da oni nisu sami.

- Stoga pozivam sve građane našega grada da se svojom dobrom voljom uključe u humanitarnu akciju i daju svoj doprinos - poručila je zamjenica gradonačelnica, piše Glas Istre.

Poznati pulski glazbenik i prvi čovjek Atomskog skloništa Bruno Langer ne sumnja da će, kako je rekao, ova hvalevrijedna akcija dobiti podršku.

- Drago mi je da ju je Bajaga podržao. Vjerujem da će je podržati i svi rockeri koji su uvijek bili ljudi dobre volje i punog srca za humanitarne akcije što se najbolje pokazalo na memorijalu Serđo Blažić Đoser. Ovaj grad je uvijek imao dušu, a imat će je i ubuduće - poručio je Langer.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.