1 min. čitanja

SIGURNA PLOVIDBA 2022 II - Danas naplaćeno 421 tisuća kuna kazni!

SIGURNA PLOVIDBA 2022 II - Danas naplaćeno 421 tisuća kuna kazni!
Foto: MPPI

U sklopu druge akcije „Sigurna plovidba 2022 II“ koja je jučer provedena u području nadzora sigurnosti plovidbe svih osam kapetanija, izvršeno je 368 inspekcijskih nadzora, temeljem kojih je utvrđeno 157 povreda propisa, a prekršiteljima je izrečena 421 tisuća kuna kazni.

Koordinirana akcija pojačanog nadzora održana je jučer, 10. kolovoza, u vremenu od 09.00 do 18.00 sati. Tijekom trajanja središnje akcije 80 službenika sa 14 plovila iz sastava osam lučkih kapetanija i pripadajućih ispostava izvršili su 360 inspekcijskih pregleda, kojima su utvrdili 157 povreda propisa, temeljem Pomorskog zakonika i Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe.

Posebna pozornost tijekom provedbe središnje akcije posvetila se inspekcijskome nadzoru putničkih brodova u nacionalnoj plovidbi, namijenjenih za jednodnevne izlete i višednevna krstarenja, pri čemu se se pojačano nadziralo valjanost brodske administracije, broj članova posade, kao i svjedodžbe o osposobljenosti članova posade.

Službenici lučkih kapetanija dodatnu pozornost usmjerili su prema prekršiteljima koji nisu poštivali propisane brzine plovidbe u nedozvoljenom morskom području te su im izrečene novčane kazne, u ukupnom iznosu od 421 tisuću kuna.

Prva ovogodišnja akcija Sigurna plovidba održana je 22. srpnja, a cilj ponovljene akcije bio je upozoriti i podsjetiti sve sudionike u pomorskome prometu na važnost pridržavanja pravila sigurnosti plovidbe, osobito u vremenu kada u Jadranskom moru traje razdoblje pojačanog pomorskog prometa, kao posljedica prisustva velikog broja domaćih i stranih plovila.

Lučke kapetanije nastavit će s provedbom akcija pojačanih nadzora sigurnosti plovidbe u ljetnoj sezoni, dok je pomorski promet intenziviran, prvenstveno u cilju preveniranja pomorskih nesreća i nezgoda, odnosno, sankcioniranja prekršitelja, čime se ukazuje na nužnost poštivanja sigurnosnih propisa tijekom plovidbe.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.