1 min. čitanja

Biciklom uskoro kroz Istru uzduž i poprijeko

Biciklom uskoro kroz Istru uzduž i poprijeko
Foto: potez Labin-Rabac/istria-bike.com

PULA - Nakon što su lani prvom biciklističkom transverzalom spojeni Pula i Umag, na istarskom poluotoku krenule su pripreme za novu, ''istočnu'' rutu T07 Lim-Pazin-Labin-Rabac.

S ciljem dodatnog brendiranja Istre kao sjajne destinacije za cikloturizam i outdoor turizam, sredinom tjedna potpisana je suradnja između Istarske razvojne turističke agencije (IRTA), Županije i regionalne turističke zajednice, kao i TZ-a središnje Istre, općina Kanfanar, Kršan i Svete Nedelje te grada Labina.

-Projektima poput ovog jačamo Istru kao brend – regiju koja nudi mnogobrojne, personalizirane doživljaje, te je poželjna kao destinacija i van glavne turističke sezone. Transverzala na potezu od Lima do Rapca pružit će komparativnu prednost za naše daljnje iskorake u razvoju cikloturizma - izjavio je istarski župan Boris Miletić.

Spomenuta ruta je druga takvog tipa na našem najvećem poluotoku. Cilj je povezivanje Istre uzduž i poprijeko nakon što je lani napravljena zapadna transverzala od Pule do Umaga, podsjetila je direktorica IRTA-e Slavica Tobok Kandić, agencije odgovorne za realizaciju projekta.

IRTA se obvezala osmisliti i kreirati aktivnosti ''istočne'' transverzale T07, ukupne vrijednosti 158.000 kuna, a u sufinanciranju sudjeluju i Istarska županija s 30 tisuća kuna i TZ Istarske županije s 40 tisuća kuna, kao i ostale turističke zajednice, potpisnice sporazuma. Isti je na rok od 8 mjeseci te vrijedi od 1. srpnja 2022. do 28. veljače 2023.

U planu su izrada radne verzije trase T07 za biciklističke i pješačko-trkačke korisnike i njenog prikaza putem GPS-a i web-prikaza, osmišljavanje i trasiranje usuglašene konačne verzije, izrada popratne dokumentacije (karte, fotodokumentacija s opisima) za uređenje, označavanje i unapređenje trase te realizacija popratnih informiranja i komuniciranja s partnerima.

O kakvom je potencijalu riječ, dovoljno govori da rekreativni ili profesionalni biciklisti na putovanjima u EU godišnje ostvare oko dvadeset milijuna noćenja, odnosno cikloturizmu osiguraju oko 44 milijarde eura prihoda.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.