1 min. čitanja

Zbog Pelješkog mosta povećava se broj turista na Korčuli, a izvrsne rezultate ostvaruje i Istra

Zbog Pelješkog mosta povećava se broj turista na Korčuli, a izvrsne rezultate ostvaruje i Istra
Foto: Morski.hr

U prvim danima kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 5 i pol milijuna noćenja i 651 tisuća dolazaka. Trenutačno u Hrvatskoj boravi gotovo milijun i 100 tisuća turista, od čega oko 942.000 stranih. Najviše je gostiju iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. A najpopularnije su destinacije Rovinj, Medulin, Vir, Poreč i Umag.

Velik skok broja turista dogodio se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Otkako je otvoren Pelješki most povećao se i broj turista na Korčuli.

- Prema sustavu eVisitor statistika je vrlo dobra. U Rovinju na primjer, trenutno boravi gotovo 39 tisuća gostiju dnevno, što je na nivou rekordne 2019. Trenutno najviše gostiju dolazi iz Njemačke, Nizozemske, Italije i Austrije.

- To su naši tradicionalni gosti, koji uglavnom dolaze automobilom - rekla je Iva Damuđa, stručna suradnica za promociju i odnose s javnošću grada Rovinja.

U Rovinju ima jako puno i domaćih gostiju. Od početka godine do danas domaći gosti su na četvrtom mjestu. Brojke noćenja najviše su porasle u vrijeme pandemije budući da nisu mogli putovati izvan zemlje zbog restrikcija.

- Mi smo malo manji pa imamo i manje gostiju. Oko 4600 gostiju trenutno na području grada Korčule što je oko 90 posto brojki u odnosu na 2019. Imamo jako puno "aviogostiju". Prednjače gosti iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, SAD-a - rekla je Miljana Borojević, direktorica turističke zajednice grada Korčule.

Pelješki most domaćim gostima približio je Korčulu.

- Na cijelom otoku značajno se povećao broj domaćih gostiju. Činjenica da se skratio i olakšao put rezultirala je boljim brojkama, velik je pritisak na trajekte iz Orebića prema Korčuli, uvedene su nove linije i dovedeni veći trajekti - rekla je Borovojević za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.