2 min. čitanja

FOTO Nacionalni park Kornati svečano obilježili 42. rođendan

FOTO Nacionalni park Kornati svečano obilježili 42. rođendan
Foto: NP Kornati

MURTER/KORNATI - Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ ovaj je vikend slavila svoj 42. rođendan uz mnoštvo slavljeničkih aktivnosti koje su oduševile posjetitelje.

Proslava obljetnice započela je u subotu, 13.  kolovoza 2022. u večernjim satima na otoku Levrnaka u Kornatima. Nakon cjelodnevne kiše koja je žednim kornatskim maslinama donijela nadu, nebo se razvedrilo i pokazalo sve boje i ljepote ovoga kraja.

Uz otvorenje izložbe fotografija SJEĆANJE NA ZABORAV II (crno - bijeli svjetlopis o Kurnatima), svojom pjesmom program je uveličala i klapa Bunari.

Izložba fotografija Sjećanje na zaborav II nastavak je izložbe Sjećanje na zaborav, a obogaćena je novim fotografijama zbog prekrasnih povijesnih motiva, te postojanja dodatnog materijala i velikog interesa publike.

Obilježavanje obljetnice se nastavilo se i dan kasnije, na staroj rivi u Murteru. Klapa Bunari pjesmom je otvorila večer gdje su posjetitelji mogli uživati u ukusnom lovačkom gulašu kojeg su pripremili lovci Lovačkog društva Kamenjarka uz pomoć djelatnica i djelatnika Javne Ustanove. Postavljen je i video zid sa izabranim fotografijama i filmovima o Kornatima.

Vrhunac večeri svakako je bio nastup popularnog pjevača Đanija Stipaničeva koji je svojim hitovima zabavljao posjetitelje do kasnih noćnih sati.

Bio je ovo još jedan rođendan za pamćenje i izvrstan podsjetnik koliko je izuzetna ljepota, bogatstvo i raznolikost Nacionalnog parka Kornati, te njegova važnost za ovo područje.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

Javna Ustanova “Nacionalni park Kornati” obilježava 42. obljetnicu | | Morski HR
Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, veći dio grupe otoka Kornati proglašen je
KORNATI Činjenice o rajskom arhipelagu koje vjerojatno niste znali | | Morski HR
Priču o Kornatima priča spoj prirode i ljudskog djelovanja. Ovaj arhipelag proglašen je Nacionalnim parkom prije 41 godinu i povodom rođendana donosimo neke činjenice koje možda niste znali.
Otočani u strahu, struka zabrinuta: “Na Kornate prvi put stigle krvoločne zvijeri, pratimo ih dvije godine!” | | Morski HR
Tradicionalno Kornatari, odnosno Murterini koji svoja imanja imaju na ovom otočju, ovčarstvom se bave oduvijek. Tako i Matej Mudronja koji sa svojom obitelji vodi obiteljsko gospodarstvo i
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.