1 min. čitanja

Temperature ovaj tjedan idu do 38, a onda stiže ozbiljno zahlađenje!

Temperature ovaj tjedan idu do 38, a onda stiže ozbiljno zahlađenje!
Foto: Pixabay

Nad sjeveroistočnom Europom je stabilna anticiklona. Ciklona s Atlantika približila se Velikoj Britaniji, a manja količina nestabilnog zraka prodrla je nad Francusku i premješta se prema istoku sjeverno od Alpa. Visinska ciklona nad Panonskom nizinom premjestila se prema istoku i djeluje na vrijeme nad istočnim dijelom Balkanskog poluotoka.

Danas će prevladavati sunčano i toplo vrijeme. Na Jadranu će puhati slabi vjetrovi južnog kvadranta. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 stupnja Celzija. Navečer slab razvoj dnevne naoblake u gorskim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu te je mala vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu.

U nastavku tjedna sunčano toplo i vruće vrijeme uz slab razvoj dnevne naoblake. U unutrašnjost i na Jadranu temperature zraka u porastu i krajem tjedna će doseći maksimalne vrijednosti, mjestimice u unutrašnjosti i do 38°C.

Vikend će obilježiti prodor hladnog zraka – hladna fronta – praćena pljuskovima, grmljavinom, udarima vjetra i padom temperature zraka za 10 do 15 stupnjeva. Uz prolaz fronte lokalno je moguća i tuča, stoji u N1 prognozi meteorologa Bojana Lipovšćaka.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.