1 min. čitanja

U i dalje aktivnim požarima dvije osobe zadobile opekline

U i dalje aktivnim požarima dvije osobe zadobile opekline
Foto: Vatrogasci 193/Facebook

Požar otvorenog prostora na području Vrpolja koji se jučer ponovno aktivirao lokaliziran je sinoć u 19.40 sati, a tijekom noći je 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostalo na sanaciji požarišta. Aktivna su i dva požara na kojima je organizirano dežurstvo vatrogasaca -  na području Tulove Grede – Lovinac te  na području Svetog Križa u kojem je jedna osoba ozlijeđena. U noćašnjem požaru stambenog objekta u Virovitici jedna osoba je zadobila opekline.

U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, a izgorjela površina iznosi 103 ha.

Aktivna su i dva požara na kojima je organizirano dežurstvo vatrogasaca.

Jedan je na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu na području Tulove Grede – Lovinac koji se iz Ličko-senjske županije proširio na Zadarsku županiju, te požar koji se iz Crne Gore proširio na području Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. I ovaj požar se nalazi na teško pristupačnom terenu, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija.

Dvije ozlijeđene osobe

U požaru otvorenog prostora na području Svetog Križa jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD-a Bijela Gorica, Brdovec i Vukovo Selo.

U požaru stambenog objekta za koji je Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila noćas u 03:28 sati dojavu o požaru jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Virovitica. Intervencija vatrogasaca završila je u 06:24 sati, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.