ČUVAJMO JADRAN Predavanje "Održivi morski plodovi – očuvanje Jadrana kroz turizam i ugostiteljstvo"

Naš poznavatelj morske ekologije Pero Ugarković održao je u Splitu zanimljivo predavanje u skolopu kojeg je naglasak bio na važnosti odgovornog odabira morskih namirnica u ugostiteljstvu.

Predavanje je održano u U sklopu manifestacije "Za carskim stolom“, koju organizira Udruženje obrtnika Split u sklopu 48. Praznika cvijeća.

Uz savjetovanje o važnosti i nužnosti odgovornog odabira namirnica u ugostiteljstvu, riječi je bilo i o tome kako turistički sektor može doprinijeti zaštiti Jadranskog mora i privući goste koji cijene autentičnost i ekološku osviještenost.

Kako bi teoriju povezali s praksom, splitski sous chef Vedran Balić osmislio je i pripremio tri jela koja su pratila temu samog predavanja:

  • Pašteta od plavog raka i ježinca
  • Komarča ceviche
  • Tuna s ukiseljenim jabukama

- Ovo je drugi put da smo zajedno predstavili ovu priču, jer smo isti jelovnik i skraćenu verziju imali i na otvaranju 48. Praznika cvijeća. Drago mi je što smo konkretnim primjerima pokazali da održiva gastronomija može biti kvalitetna i kreativna - poručio je Pero Ugarković.

J.T.