DALMATINSKA MARENDA Pivac i pura

Imotski je destinacija koja privlači zaljubljenike u netaknutu prirodu i aktivan odmor, poglavito zbog Crvenog i Modrog jezera.

Osim prirodnih ljepota, provjerili smo i što ovdje lokalni ljudi jedu za marendu, u pauzi od posla.

Kod ugostitelja Jurice Grbavca probali smo pivca i puru (= palentu, op.a.), specijalitet Imotske krajine.

- Domaći pivac se kuva uru do uru ipo na laganoj vatri. Kad je gotov, dio te vode u kojoj se kuhao, odlije se u drugu posudu, gdje se doda purino brašno, kad se sve skupa kuha još pola sata - otkriva dio recepta Jurica, a kako to izgleda u njegovom domu, pogledajte u videu.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

DALMATINSKA MARENDA Sinjski arambaši
Junaštvo, tradicija i gostoprimstvo susreću se u Sinju, gradu u kojem se junaštvo odražava čak i u kuhinji. Edo Crljen, ugostitelj i vlasnik OPG-a, servirao nam je tripice, jelo za koje kaže da ga „ili voliš, ili ne voliš“, a ugostiteljica Ankica Vlastelica, pripremila je jelo koje ne smijete propustiti