>
UMAG - Fešta od savora, u sklopu projekta S okusom mora - Sapore di mare, a realizirana u suradnji sa Zajednicom Talijana Fulvio Tomizza, bila je pravi uspjeh.
Uspješnoj realizaciji je pridonijelo mnogo faktora, a jedan od njih su i volonteri zahvaljujući kojima je sve štimalo i išlo kao po špagi.
- Zato im skidamo kapu i zahvaljujemo na uloženom trudu - zahvalili su se sudionicima iz Muzeja grada Umaga.
Ovom feštom smo htjeli popularizirati savor, jednostavno tradicionalno riblje jelo i zato je središnji dio fešte bilo natjecanje u spremanju najboljeg savora - objasnili su iz Muzeja.
Pristigla su 22 savora od srdela i jedan savor van konkurencije- savor od trilja, koji je donijela konoba Nono kako bi obogatila ovo događanje.
Bilo je svega, i bijelih i crvenih savora, i slatkih i slatko-kiselih, i onih po tradicionalnim bakinim receptima i onih koji su se radili po prvi put, a najteži zadatak je imao žiri.
- Današnja objava o manifestaciji posvećena je natjecateljima koji su se javili u velikom broju pod motom "Važno je sudjelovati!" i pokazali nam koliko se bogatstvo i različitost krije u kuhinji, dobili smo 23 verzije jednog recepta - opisali su iz Muzeja.
I.B.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev