Kako pripremiti tradicionalne fritule za Badnji dan? - Obiteljska kužina Ive Kronje

Ivo Kronja dao se na posao i za ove blagdane doista je sa svojom obitelji i prijateljima pripremio ona najvažnija jela, te sa svojim gledateljima i čitateljima Morskog HR podijelio recepte. Na redu su i nezaobilazne dalmatinske fritule za Badnjak!

S gospođom Damirom Crnogaća, Ivo Kronja i njegova supruga Jelena, otkrili su tajnu tradicionalnih posnih fritula.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
žlica šećera
kocka svježeg kvasca (40 g)
1 paketić vanilin šećera
žličica soli
0,5 dcl rakije lozovače
oko 4 dcl mlake vode (vidite sami po tijestu koliko treba)
ribana korica limuna (neprskanog)
po želji suhih grožđica

suncokretovo ulje za prženje
kristal šećer za posipanje

Priprema:

Kvasac stavimo da uskisa.
Kad je kvasac spreman nakon deset petnaest minuta izmiješamo sve sastojke i kuhačom lupamo smjesu petnaestak minuta.
Kad se u tijestu počnu stvarati zračni baloni smjesa je gotova. Ostavimo tijesto da miruje na toplom desetak minuta.
Ugrijte ulje i počnite frigati fritule koje pospete se kristal šećerom